Sony се простреля в крака. PSVR игрите няма да работят на PSVR 2

Съдържание:

Sony се простреля в крака. PSVR игрите няма да работят на PSVR 2
Sony се простреля в крака. PSVR игрите няма да работят на PSVR 2
Anonim
ограничения на psvr 2
ограничения на psvr 2

Доста странно решение.

PlayStation VR 2 за съжаление няма да предлага обратна съвместимост, когато става въпрос за игри, предназначени за първо поколение виртуална реалност. Тази информация е предоставена от Sony - така че не може да става въпрос за неофициални доклади или храна от течове. Обществото вече изрази недоволството си от решението на компанията и обяви закупуването на конкурентно оборудване. Добре, но отначало.

PlayStation VR 2 с ненужни ограничения

От известно време се знае, че скоро ще видим дебюта на второто поколение VR комплект от SonyТой трябва да бъде оборудван с редица подобрения в сравнение с неговия предшественик и като цяло ще гарантира много по-добро изживяване - особено за хората с PlayStation 5, защото главно за тази конзола е създадено заглавното устройство. Изглежда обаче потребителите може да не са напълно доволни.

Гост на последния подкаст епизодSony беше Хидеаки Нишино, старши вицепрезидент, Platform Experience. Той сподели много информация за PlayStation VR 2 – оборудване, което според него трябва да предостави на играчите „наистина следващо поколение“изживяване в областта на добавената реалност. Всичко това благодарение на поддръжката на различни технологии и промени в сравнение с първото поколение. И така, на какво могат да разчитат потенциалните потребители?

Е, говорим за 4K резолюция, поддръжка на HDR или 3D звук, както и хаптична технология, позната от контролера DualSense. Но това не е всичко – потребителите ще видят и подобрен контрол или прилагане на технологията за проследяване на очите. Всички тези промени имат за цел да принудят разработчиците да променят подхода си, когато става въпрос за създаване на игри за нововъзникващата платформа.

psvr 2 ограничения 1
psvr 2 ограничения 1

Следователно … игрите, налични на PSVR, не трябва да работят на PSVR 2 Не може да се отрече, че говорим за доста изненадваща информация, защо? Има няколко причини, но трябва да се спомене тук Обратна съвместимост на PlayStation 5 с игри за PlayStation 4В допълнение, първото поколение VR слушалки може да се използва от собствениците на новата конзола. Следователно изненадването на общността е абсолютно правилно.

Играчите се страхуват не само от загуба на любимите си продукции, но и от липсата на достатъчно голяма библиотека по време на премиерата на PSVR 2. Sony обещава, че в началото можем да очакваме около двадесет игриz Horizon: Call of the Mountainначело. Добре, наличието на качествени заглавия е важен елемент, но какво ще стане, ако много хора просто ще загубят възможността да играят с по-старите елементи. Разбира се - те могат просто да използват PS4 и PSVR, но знаем много добре, че това не е така.

Е - това е доста странно решение на Sony, което не намира своето логично обяснение, дори и в проконсуматорски аспект. Кой знае, може би компанията ще промени решението си?Остава да изчакаме още доклади по въпроса и по-конкретно - до премиерата на второто поколение на комплекта VR. Това ще се проведе в началото на 2023 г.

Популярна тема