На EVGA им е писнало от NVIDIA. Завършва с производството на графични карти

Съдържание:

На EVGA им е писнало от NVIDIA. Завършва с производството на графични карти
На EVGA им е писнало от NVIDIA. Завършва с производството на графични карти
Anonim
evga nvidia краят
evga nvidia краят

Какво съобщение!

Вероятно няма по-добро време да споделите ТАКАВА информация със света на любителите на новите технологии. Буквално три дни преди премиерата на новото поколение графични карти NVIDIA GeForce RTX 4000, един от най-известните и заслужили производители реши да се оттегли от този пазар. Чрез водещи чуждестранни технологични медии EVGA обяви, че прекратява партньорството си с NVIDIA. Писнало му е от неуважение и други срамни практики от страна на настоящата му половинка.

Прочетете също: Важно съобщение от NVIDIA. Project Beyondвъведена дата

EVGA прекратява сътрудничеството с NVIDIA и производството на графични карти

Ако трябваше да назова моите ТОП 3 производители на нереферентни графични карти, EVGA щеше да е начело. Компанията, която работи на пазара от 1999 г. и все още произвежда системи RIVA TNT2, създаде GPU във версии за взискателни клиенти. Често тези карти бяха овърклокнати и почти винаги имаха страхотна графика. Сега EVGA прекратява този бизнес.

Посланието на EVGA даде на света, наред с други чрез канала Gamers Nexus, като изпълнителният директор на EVGA Андрю Хан говори на модераторите. Хан уточни, че EVGA не си прави почивка, а напълно се оттегля от дейности на пазара на GPU. Това е резултат от разочарованието от отношението на NVIDIA и абсолютното неуважение, проявено от „зеления партньор“.

rtx 3080 evga
rtx 3080 evga

EVGA GeForce RTX 3080 ULTRA GAMING FTW3 LHR 10GB.

Заслужава да се добави, че производството на графични карти представлява цели 80 процента от бизнеса на EVGA, което означава, че въпросът трябва да е сериозен.

NVIDIA пороци

Въпреки че графичните чипове представляват 80 процента от бизнеса на EVGA, е трудно да се правят пари, работейки с NVIDIA. В интервю за Gamers Nexus EVGA съобщава, че имат 300 процента повече приходи от производството на захранвания. Достатъчно е да се каже, че дори EVGA не знаеше MSRP (предложените продажни цени) на собствените си графични карти (!), докато NVIDIA не ги обяви на потребителите.

"Отношенията между EVGA и NVIDIA се промениха от това, което EVGA виждаше като истинско партньорство, до споразумение клиент-доставчик, където EVGA вече не беше партньор за съобщения и информация. нови продукти, не присъстваха важни събития и дори не са знаели предварително за промени в цените " - Gamers Nexus съобщава.

Представители на EVGA също бяха разочаровани, че NVIDIA проваля продажбата на нереферентни карти със собствените си чипове на Founders Edition. Производителят имаше право да купува карти от други производители на по-ниска цена и можеше да ги продава с печалба.

Дългият и интересен материал на Gamers Nexus разказва за всички патологии. Препоръчвам да го гледате в навечерието на премиерата на новите графични карти.

EVGA Terminates NVIDIA Partnership, Cites Disrespectful Treatment

EVGA Terminates NVIDIA Partnership, Cites Disrespectful Treatment
EVGA Terminates NVIDIA Partnership, Cites Disrespectful Treatment

Ударът върху NVIDIA е символичен

NVIDIA ще загуби имиджа си от решението, защото все още ще продава своите карти във всякакво количество. Проблемът е, че дългосрочен партньор има потенциала да съсипе бизнеса ви, за да се освободите от токсичната връзка с този производител. Дава храна за размисъл.

След като EVGA приключи продажбата на своите RTX 3000 графични карти, тя ще се фокусира върху други продукти. Обявено е производството на дънни платки, захранвания и други компютърни компоненти и периферия. Също така беше декларирано, че няма да се извършват съкращения, което е изключително интригуващо.

Стискаме палци и се радваме.

Популярна тема