Opera изследва американците

Opera изследва американците
Opera изследва американците
Anonim
Image
Image

Ново изследване на норвежки специалисти показва, че много американци не знаят, че изборът на уеб браузър определя нивото на сигурност, осигурено при отваряне на уебсайтове.

Изследването е проведено от компанията Opera Software, която произвежда свой собствен браузър, и описано от компанията като едно от най-безопасните приложения от този тип на пазара.

По време на проучването, малко над 50 процента. от анкетираните са изразили съзнанието, че изборът на браузър е пряко свързан със сигурността в интернет. Сред анкетираните само 11 процента. промени използвания преди това браузър на новия от съображения за сигурност.17 процента от анкетираните заявяват, че изборът на който и да е уеб браузър е без значение за сигурността на компютъра и потребителските данни. 66 процента Разпитаните американци потвърдиха възможността да се обмисли промяна на интернет софтуера, ако трябва да се промени нивото на сигурност, предлагано от приложението.

В момента, пише Yahoo !, Opera контролира около 0,2 процента. пазарът на браузъри за системи, работещи с Windows. Това е далеч зад Firefox на Mozilla, да не говорим за доминиращия Internet Explorer на пазара.

Популярна тема