Талибаните превзеха Blackhawk на американската армия. Полетът завърши трагично

Съдържание:

Талибаните превзеха Blackhawk на американската армия. Полетът завърши трагично
Талибаните превзеха Blackhawk на американската армия. Полетът завърши трагично
Anonim
Талибаните Черен ястреб
Талибаните Черен ястреб

Записът е публикуван в Twitter.

Катастрофа на стойност до 25 милиона долара в Кабул, Афганистан Американски хеликоптер Черен ястреб Трима души загинаха при инцидента. Катастрофата е причинена от талибаните, които са превзели машината от отстъпващите войници на американската армия. Записът от произшествието е много популярен в Интернет

Black Hawk, разбит от талибаните. Трима души са мъртви

Талибаните не свързват никого в света с умения над средното ниво в областта на пилотирането на хеликоптер. Според някои интернет потребители те са го доказали по време на един от тренировъчните полети над Кабул. Талибанското министерство на отбраната съобщи, че трима членове на екипажа са били убити и петима ранени при инцидент с тренировъчен полет.

"Американският хеликоптер Black Hawk, който е летял за тренировъчни цели, се разби поради технически проблем в кампуса на Националния университет по отбрана,"- съобщи говорителят на отбраната Enaytullah Khowrazmi.

Видео, публикувано в социалните мрежи, показва как хеликоптер лети на ниска надморска височина, чийто нос внезапно пада вертикално надолу и след известно време машината се разбива в земята.

Нови талибански пилоти се обучават от обучени в Америка пилоти, които не са избягали от талибанския режим.

Американските сили умишлено повредиха част от военното оборудване, като се изтеглиха от Афганистан, а афганистанските сили изпратиха няколко хеликоптера в Централна Азия, преди талибаните да превземат страната. Не е известно колко изоставени машини работят и в какво техническо състояние са. Новите им собственици също не знаят това, така че инцидентите ще се случват по-често.

Талибаните наскоро съобщиха, че са успели да ремонтират 35 танка, използвани преди това от американската армия, 15 превозвача Humvee и 20 превозни средства Navistar 7000.

Sikorsky UH-60M Black Hawk - каква е тази машина?

Black Hawk е многоцелеви американски хеликоптер за транспорт и поддръжка на пехотата. Въведен в експлоатация през 1979 г. в известната 101-ва въздушнодесантна дивизия, той доказа своята полезност по време на интервенцията в Гранада през 1983 г. Една от машините се върна в базата с 45 изстрела по фюзелажа, два в главния ротор и един в опашката. От 2006 г. Black Hawk се произвежда в най-новата версия UH-60M

UH60 Black Hawk 1
UH60 Black Hawk 1

UH-60L Blackhawk над Ирак.

Корпусът е с дължина 15, 26 метра и височина 5, 13 метра, може да побере максимум трима членове на екипажа и 11-20 пътници. Крейсерската му скорост е 278 km/h всеки, благодарение на два двигателя T700-700 с мощност 1560 к.с. Практическият таван е 5790 метра, а обхватът на полет е 2130 km.

UH60 Black Hawk 2
UH60 Black Hawk 2

UH-60 Blackhawk.

Хеликоптерът е въоръжен с две картечници M60 или две M134 Minigun.

Много варианти и специални версии са създадени на базата на структурата до момента.

През 2001 г. излиза филмът " Black Hawk Down ", за който поляк получава Оскар за най-добра операторска работа, Sławomir Idziak.

Black Hawk Down (2001) Official Trailer 1 - Ewan McGregor Movie

Black Hawk Down (2001) Official Trailer 1 - Ewan McGregor Movie
Black Hawk Down (2001) Official Trailer 1 - Ewan McGregor Movie

Популярна тема