24 часа с iPhone 14 Pro Max 1TB. Това ми харесва, това не

Съдържание:

24 часа с iPhone 14 Pro Max 1TB. Това ми харесва, това не
24 часа с iPhone 14 Pro Max 1TB. Това ми харесва, това не
Anonim
iPhone 14 Pro Max 4
iPhone 14 Pro Max 4

Първо мнение за iPhone 14 Pro Max.

Вчера новите смартфони Apple iPhone 14 бяха в ръцете на първите полски купувачи. Който не е закъснял с поръчката, днес се радва на новия iPhone 14, 14 Pro или 14 Pro Max. iPhone 14 Plus ще бъде доставен от 7 до 10 октомври тази година. Гордея се с: Аз съм един от хората, които могат да използват iPhone 14 Pro Max 1 TB в наситено лилаво (Deep Purple) от вчера.

Ако сте чели внимателно статиите ми, вероятно сте забелязали, че не съм от големите привърженици на смартфоните на Apple или скъпите смартфони като цяло. По ирония на съдбата, от около 24 часа използвам най-скъпия смартфон в историята на Apple, оценен на 10 499 PLN. Затова бих искал да споделя с вас някои мисли за това. Приемете го като вид първи впечатления, под формата на кратко резюме на предимствата и недостатъците на въпросното устройство.

iPhone 14 Pro Max 5
iPhone 14 Pro Max 5

Имайте предвид, че използвам редовно смартфони с Android от няколко години, имам собствени навици и нямам намерение да ги крия.

iPhone 14 Pro Max 1 TB - харесва ми

1. Екранът е абсолютно задължителен (също и винаги включен)

Гледайки 6,7-инчовия OLED дисплей, резолюция 1290x2796 пиксела, динамична честота на опресняване 1-120 Hz и пикова яркост, достигаща 2000 нита при интензивна слънчева светлина (1600 нита в режим HDR), е трудно да се отрекат твърденията на Apple за факта, че това е най-добрият екран в историята на смартфоните iPhone. Моето субективно впечатление е: това всъщност е най-красивият екран в света на смартфоните, който съм имал удоволствието да гледам.

iPhone 14 Pro Max 8
iPhone 14 Pro Max 8

Високото качество на използваната матрица вече се вижда дори при гледане на видеоклипове, заснети в 4K в YouTube, с помощта на оборудване от добра класа. Цветовете изглеждат красиви, както и детайлите и контраста. Нямах големи очаквания за дисплея на iPhone 14 Pro Max, защото не съм „този тип човек“, но просто го погледнах и нещо в задната част на главата ми каза „уау, това наистина е страхотен." Мисля, че няма да съм сам в тази оценка.

Плюс това, Apple представи желания режим Always-on Screen в iOS 16 с iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. Always-on display на компанията от Купертино е … цветен и дори има секундарник (ако честотата на опресняване е 1 Hz, защо не?). По мои първи наблюдения не харчи твърде много батерия, което за съжаление не е правило в света на Android. За да преценя ясно консумацията обаче, трябва да прекарам малко повече време със смартфона.

2. Филмите в кинематографичен режим се разделят с четири букви

Никога не съм виждал толкова красиви записи от смартфон като тези, които заснех в 4K резолюция и 24 кадъра в секунда в режим Филм! И трябва да знаете, че държах в ръцете си всички смартфони, считани за най-добрите в този клас. Това, което софтуерът на Apple прави в това отношение, е просто удивително. Детайлността на записите, техният контраст, възпроизвеждането на детайлите, перфектното прехвърляне на фокуса между обектите и запазването му, както и кинематографичната дълбочина на фона създават зашеметяващо добър ефект.

iPhone 14 Pro Max 6
iPhone 14 Pro Max 6

Ще споделя с вас само първия по-добър запис. Обърнете внимание на козината на котката. Струва си да ги изтеглите на компютъра си от нашия Google Drive, за да ги гледате с възможно най-доброто качество.

iPhone 14 Pro Max 4k/24fps - sample video

iPhone 14 Pro Max 4k/24fps - sample video
iPhone 14 Pro Max 4k/24fps - sample video

3. Животът на батерията е невероятен

Знаех отлично, че iPhone 13 Pro Max е истинска сделка, когато става дума за живот на батерията. Това устройство разглоби всеки смартфон от висок клас при почти всеки тест. Apple последва удара и направи iPhone 14 Pro Max да издържи още по-дълго с едно зареждане. Това е наистина невероятно.

Получих смартфона си вчера, когато батерията му беше 79 процента заредена. Току-що го свързах за зареждане, когато състоянието на батерията спадна до 29 процента. Актуализирах системата до iOS 16.0.1 за една нощ, инсталирах много приложения, изгледах дузина видеоклипове в YouTube (някои в 4K), играх си с яркостта на екрана, така че често да е на максимум, правех снимки, снимах видеоклипове..

iPhone 14 Pro Max 2
iPhone 14 Pro Max 2

Ако търсите смартфон с издръжлива батерия, iPhone 14 Pro Max ще ви направи наелектризиращо впечатление.

iPhone 14 Pro Max 1 TB - не ми харесва

1. Но бързото зареждане най-накрая ще може да даде …

Разбирам загрижеността относно батерията и други неща, но да се даде 20 W „бързо зареждане“през 2022 г. във водещ смартфон емалкопресилено. Да, батерията на смартфон с капацитет от 4323 mAh до 50 процента може да се зареди за около 35 минути (малко повече от обещанията на Apple), но в сравнение с конкуренцията това е катастрофален резултат. Пълното зареждане на батерията отнема много повече време, отколкото при смартфоните от среден клас.

Добре, ситуацията се спасява до известна степен от факта, че SoT може да бъде до 10 часа тук, но това не променя факта, че зареждането е твърде бавно при спешност.

О, разбира се, зарядното не е включено в телефона - позволете ми да ви напомня: то се продава за 10 499 PLN. Знаете, защото "E-K-O-L-O-G-I-A". Използвам аксесоар Apple 35W зарядно устройство с два USB-C изхода (319 злоти допълнително).

2. Без жест за обратен ход на известния Android

Не мога да разбера защо Apple настояват за виртуални бутони "назад", поставени само в приложението, често на не много удобни места. Вместо най-накрая да въведе глобалния жест назад, познат от Android (плъзгане отдясно наляво), потребителят трябва да използва досадни бутони на екрана, ако жестът за плъзгане отляво надясно не работи. Това е още един архаизъм, от който Apple трябва да се отърве.

Разбира се, това е нещо, с което можете да свикнете, но можете да свикнете и с температурата от 17 градуса в стаята, която не пожелавам на никого от вас тази зима. Според мен липсата на прилагане на жеста "назад" в цялата система (подчертавам: в много приложения този жест се активира чрез плъзгане от лявата към дясната страна на екрана) затруднява използването на приложения като напр. YouTube и някои други. Това е оплакване срещу софтуера iOS 16, а не смартфон, но ако най-добрият смартфон на Apple използва такъв софт, защо да не го третирам като дефект на устройството?

3. Снимки, изострени до преувеличение

След първия ден, прекаран с iPhone 14 Pro Max, виждам, че това е смартфон, който любителите на мобилната фотография ще харесат. Богатството от опции, режими за снимки и филми, както и функцията за заснемане на снимки ProRAW ще направят огромно впечатление вероятно на всеки.

iPhone 14 Pro Max 3
iPhone 14 Pro Max 3

Обаче общото положително впечатление се разваля от рязко големи снимки. Ако само Apple добави опцията за коригиране на фокуса в автоматичен режим, определено щях да я използвам и мисля, че не съм само аз. Алгоритъмът работи много агресивно и дори по-интензивно, отколкото в модела от предишното поколение. Това не е голям недостатък, но …

коте мини
коте мини

Всеки нов час с iPhone 14 Pro Max е напълно ново изживяване

Преди да споделя моя преглед на iPhone 14 Pro Max с вас, трябва да прекарам малко повече време с него. Следващите часове, прекарани с това устройство, ме вдъхновяват нови мисли. iPhone 14 Pro Max е оборудване, пълно с новости, а откриването и тестването им на практика отнема много време. С удоволствие ще отговоря на всякакви въпроси, свързани с устройството, ако има такива. Разделът за коментари е ваш.

Популярна тема