Google Chrome ще ви позволи биометрично да блокирате инкогнито карти

Съдържание:

Google Chrome ще ви позволи биометрично да блокирате инкогнито карти
Google Chrome ще ви позволи биометрично да блокирате инкогнито карти
Anonim
инкогнито-хром
инкогнито-хром

Браузър с нов експериментален флаг.

Режим Инкогнитоw Google Chromeне осигурява 100% поверителност. Докато не записва вашата хронология на сърфиране или бисквитки, това не пречи на вашия мрежов доставчик да ви проследява. Въпреки това скоро ще стане още по-добър в скриването на активността ви от другите.

В стабилната версия на Google Chrome на мобилни устройства се появи нов експериментален флаг, който позволява биометрична сигурност на инкогнито карти в браузъра. Това означава, че ако забравите да затворите тези раздели и някой друг освен вас използва телефона ви, той няма да може да види тяхното съдържание.

Заключване на режим инкогнито - как да активирате?

За да активирате новата функция, въведете фразата chrome: // флагове в полето за всичко (адресна лента) на Chrome на вашия смартфон с Android или iOS. Активиране повторно удостоверяване на устройството за Incognito (incognito-reauthentication-for-android), променете настройката му от подразбиране (По подразбиране) на активирано (Активирано) и рестартирайте браузъра си.

След като рестартирате Chrome и отворите раздела Инкогнито, ще видите опция за активиране на заключване Инкогнито на екрана. Ако го включите, всеки път, когато се върнете в Chrome с отворени раздели „Инкогнито“, ще трябва да ги отключите, като използвате отново четеца на пръстови отпечатъци или разпознаването на лица. Въпреки това, вие също ще можете да ги затворите, без да ги отключвате.

инкогнито заключване
инкогнито заключване

Нов експериментален флаг ви позволява да активирате заключване на биометрични карти инкогнито в Google Chrome.

Ново все още недоразработено

За съжаление, тази функция все още не работи перфектно. На някои устройства активирането на експерименталния флаг не ви позволява да използвате заключването.

Тъй като заключването на биометричния режим на инкогнито дебютира като експериментален флаг в стабилната версия на Chrome, то ще престане да бъде експеримент рано или късно. Нека се подобри дотогава.

Разбира се, можете да изтеглите Google Chrome чрез нашата софтуерна база данни.

Популярна тема