Huawei FreeBuds Pro 2 - преглед на слушалки с безупречен звук

Съдържание:

Huawei FreeBuds Pro 2 - преглед на слушалки с безупречен звук
Huawei FreeBuds Pro 2 - преглед на слушалки с безупречен звук
Anonim
Huawei FreeBuds Pro 2 2
Huawei FreeBuds Pro 2 2

TWS слушалки като тези разбирам.

Huawei разширява гамата си от TWS безжични слушалки от година на година. Това не трябва да е изненада за никого, защото подобни устройства стават все по-популярни сред потребителите. Все повече хора ги предпочитат пред традиционните кабелни слушалки. Наскоро тази оферта се разшири и включва Huawei FreeBuds Pro 2, още един опит на гиганта да завладее сегмента на TWS слушалките от висок клас.

Случи се така, че Huawei FreeBuds Pro 2 ме удариха в ръцете, така че имах възможност да проверя как звучат, как заглушават звуците от околната среда, дали са удобни за използване и др. Реших да споделя впечатленията си в този преглед.

Huawei FreeBuds Pro 2 a 1
Huawei FreeBuds Pro 2 a 1

Спецификация

Huawei FreeBuds Pro 2 са слушалки TWS, продадени за 899 PLN. Устройството поддържа активно намаляване на шума (ANC) до 47 dB, Bluetooth 5.2 технология и се характеризира с клас на плътност IP54. Но най-важното е, че Huawei FreeBuds Pro 2 са първите TWS слушалки в света с Hi-Res двойна звукова система - те използват два драйвера на слушалка, отделно за високи и отделно за бас.

Huawei FreeBuds Pro 2 се предлагат в три цвята - син металик, сребрист и бял. Пълната спецификация на слушалките е представена по-долу.

Спецификация на слушалките Huawei FreeBuds Pro 2:

 • Конструкция:интратекално
 • Цветови версии:метално синьо, сребристо, бяло
 • Активно шумопотискане (ANC):Да (47 dB)
 • Свързване:Bluetooth 5.2 (поддръжка за свързване към две устройства едновременно)
 • Преобразувател:Двоен 11 мм динамичен драйвер
 • Честотна характеристика:14 Hz - 48 kHz
 • Поддържани кодеци:LDAC, AAC, SBC
 • Батерия:55mAh слушалка, 580mAh кутия за зареждане
 • Живот на батерията:6, 5 g без калъф (ANC изключен), 4 g без калъф (ANC включен), 30 часа с калъф (ANC изключен), 18 g с калъф (ANC изключен)
 • Зареждане:кабелен USB-C (5V / 1, 2A, 6W), безжичен (2W)
 • Време за зареждане:слушалки - приблизително 40 минути в калъф за зареждане, калъф за зареждане - 1 час кабелно, 2 часа безжично
 • Характеристики:работа с докосване, Hi-Res двойна звукова система, троен адаптивен еквалайзер, намаляване на шума по време на гласови повиквания, режим на информираност
 • Сензори:сензор за костна проводимост, акселерометър, жироскоп, инфрачервен сензор
 • Степен на защита:IP54
 • Съдържание на комплекта:Слушалки, калъф за зареждане, 3 чифта слушалки (3 размера), USB-C кабел, Ръководство за бърз старт, гаранционна карта
 • Размери на една слушалка:29, 1 x 21, 8 x 23, 7 mm
 • Размери на кутията за зареждане:67,9 x 24,5 x 47,5 mm
 • Тегло на една слушалка:6,1 g ± 0,2 g
 • Тегло на кутията за зареждане:52 g ± 1 g

Първи впечатления

Слушалките Huawei FreeBuds Pro 2 дойдоха при мен в малка бяла кутия с графики, изобразяващи устройството и най-важната информация за него. Вътре, в допълнение към слушалките и кутията им за зареждане, намерих 2 допълнителни чифта слушалки в различни размери и USB-C кабел, ръководство за потребителя и гаранционна карта.

Получих устройството в сив цвят. В това издание и слушалките, и калъфът изглеждат много добре, но ако купувах този модел слушалки Huawei, бих посегнал към синята версия. Този изглежда още по-красив и е просто по-необичаен.

Huawei FreeBuds Pro 2 4
Huawei FreeBuds Pro 2 4

Корпусът както на кутията, така и на слушалките са направени от пластмаса. При калъфа обаче покритието му е матово, а при слушалките е гланцово. Ето защо, докато в повечето случаи нашите пръстови отпечатъци не се виждат, те са идеално видими на слушалките. На повечето калъфи, тъй като близо до пантата му на лъскав фон, има логото на Huawei и Devialet - френска компания, в тандем с която са разработени слушалките FreeBuds Pro 2. За щастие качеството на слушалките и калъфа е на много високо ниво. Всичките им елементи си пасват много добре.

Huawei FreeBuds Pro 2 a 2
Huawei FreeBuds Pro 2 a 2

Както подобава на TWS слушалки, калъфът FreeBuds Pro 2 има магнитно затваряне, както и магнитни докове за слушалки. Пантата на калъфа работи много гладко, а затварянето и отварянето е истинско удоволствие. Въпреки това, малка вдлъбнатина би улеснила отварянето на кутията с една ръка. Еднакво забавно, както и просто и интуитивно е изваждането на слушалките от техните докинг станции и поставянето им обратно на мястото им. Калъфът включва също USB-C порт за кабелно зареждане, светодиод за състоянието и бутон, който ви позволява да активирате режима на сдвояване на слушалките. Този се намира отстрани на корпуса и не се вижда веднага.

Слушалките FreeBuds Pro 2 пасват много добре на ушите ви и не причиняват никакъв дискомфорт. Максим имаше подобни чувства, когато ги използваше.

Huawei FreeBuds Pro 2 6
Huawei FreeBuds Pro 2 6

Доброто прилепване на слушалките към ушите ви се улеснява от включените силиконови вложки в различни размери. С FreeBuds Pro 2 можете лесно да ходите или да бягате, без да се страхувате, че ще ги загубите.

Сдвояване и свързване

Сдвояването на слушалките FreeBuds Pro 2 с други устройства е толкова лесно, колкото и с други модерни TWS слушалки. Просто отворете кутията на слушалките и те веднага ще преминат в режим на сдвояване. След това ще можем да ги намерим в списъка с устройства, налични за сдвояване на смартфон или компютър. Ако използвате лаптоп, смартфон или таблет Huawei, на екрана автоматично ще се появи прозорец за сдвояване, за да се улесни бързото свързване. Huawei ви позволява да свържете вашите слушалки FreeBuds Pro 2 към две различни устройства. Ако е необходимо, режимът на сдвояване на слушалките може да се активира чрез задържане на бутона на кутията.

Huawei FreeBuds Pro 2 3
Huawei FreeBuds Pro 2 3

Слушалките комуникират с други устройства чрез Bluetooth 5.2 технология. Производителят не поддържа какъв обхват предлагат, но е поне 10 метра. Нямах проблеми с пускането на музика, когато оставих телефона в една стая и отидох със слушалки в другия край на апартамента, в стая, скрита зад дебела стена.

Приложение AI Life

На смартфони слушалките Huawei FreeBuds Pro 2 работят с приложението AI Life. За съжаление на устройства с Android е необходимо да го изтеглите от магазина на Huawei AppGallery или от.apk файл. Приложението не е актуализирано в Google Play Store от 2020 г.

ai-life-1
ai-life-1

За щастие, приложението AI Life е много лесно за използване и интерфейсът му е ясен и прозрачен. С негова помощ можем да включим или изключим ANC в слушалките, да изберем настройките на еквалайзера или да създадем свои собствени, да изпълним теста за прилягане на слушалките, да проверим състоянието на зареждане на кутията и слушалките и да научим за жестовете, които поддържат. Първоначално тя също предлага да преминете през ръководство, обясняващо отделните жестове. В приложението можем също да актуализираме софтуера на устройството или да активираме някои допълнителни функции.

ai-life-2
ai-life-2

Звук и производителност на слушалките

Е, по отношение на предлагания звук, слушалките FreeBuds Pro 2 не разочароват. На това място напомням, че използват по два трансдюсера на слушалка - по един за бас и за високи. Освен това Huawei се хвали, че интелигентният еквалайзер за слушалки настройва характеристиките на сигнала спрямо текущото ниво на звука, индивидуалната структура на ушния канал и начина на носене на слушалките.

Дизайнът и софтуерът на слушалките ги карат да звучат наистина страхотно. Басът, който предлагат е дълбок, но не и карикатурен – не надвива средните и високите. Средните тонове са много ясни и не се губят никъде, а високите са изразителни. Звукът по подразбиране със сигурност ще зарадва много слушатели. Нито за момент не съм си помислял да променя настройките на еквалайзера. Тези по подразбиране ми подхождат, когато слушам поп, рок, метъл и филмова музика.

Huawei FreeBuds Pro 2 7
Huawei FreeBuds Pro 2 7

Понякога ме изненадваше колко широка е сцената на FreeBuds Pro 2 и колко високо е разделянето. Слушайки музика в тях, ние сме в състояние лесно да различим отделните звуци един от друг и да преценим тяхната виртуална отдалеченост от ухото. Като цяло според мен FreeBuds Pro 2 звучат топло и динамично. Скокът в качеството на звука в сравнение със слушалките за 400-500 PLN според мен е колосален.

По отношение на работата на слушалките, най-големият им недостатък е поддръжката на жестове. Huawei реши да използва сензорен панел в предната част на слушалките. Повечето жестове включват прищипване на късата лента за глава на всяка слушалка - единична, двойна, тройна или задържане. Променяме силата на звука, като движим пръста нагоре или надолу по предната част на обръча. Самите жестове са много интуитивни, но бих предпочел тъчпадът да е поставен отстрани и жестовете да разчитат на многократни докосвания, а не на щипки. Хващайки слушалката или докосвайки лентата за глава отпред, имах чувството, че просто ще я издърпам или избутам от ухото си.

Huawei FreeBuds Pro 2 5
Huawei FreeBuds Pro 2 5

Активно намаляване на шума

Слушалките Huawei FreeBuds Pro 2 предлагат активно намаляване на шума до 47 децибела. В резултат на това значително намаляват шума от градската джунгла, двигателите на самолетите и шума, генериран от прахосмукачката. Със сигурност малко слушалки могат да се похвалят с толкова голям ANC.

Huawei FreeBuds Pro 2 също ви позволяват да включите обратния режим на ANC, т.е. режима на информираност, ако е необходимо. В този режим слушалките пропускат ушите ни през звуци от околната среда, които не бихме могли да чуем в режим на изключване на ANC.

Микрофони и телефонни разговори

Качеството на телефонните разговори в слушалките FreeBuds Pro 2 е трудно за вина. Гласът на потребителя, уловен от техните микрофони, е много ясен и само леко изкривен. Отсрещната страна не може да чуе никакви нежелани звукови ефекти поради тях. Другият начин е същият. В Huawei FreeBuds Pro 2 можете да чуете перфектно човека, който стои от другата страна на разговора.

Huawei FreeBuds Pro 2 и 3
Huawei FreeBuds Pro 2 и 3

Батерия

Според информацията, предоставена от производителя в спецификацията, Huawei FreeBuds Pro 2 трябва да работи след отстраняване на слушалките до 6,5 часа с изключен ANC или 4 часа с изключен ANC. В първия случай презареждането от кутията трябва да осигури общо 30 часа работа, а във втория 18 часа работа. Реалността не е далеч от тези твърдения. Използвайки слушалки без ANC, ги разредих за малко по-малко от четири часа, а с ANC за около 6 часа. Доволен съм от този резултат.

Зареждането на слушалките в кутията е наистина светкавично бързо. Зареждането от 0 до 100% отнема приблизително 40 минути. Калъфите за слушалки могат да се зареждат или с помощта на включения USB-C кабел, или безжично. Кабелното зареждане отнема приблизително един час, а безжичното зареждане приблизително двойно повече.

Huawei FreeBuds Pro 2 и 4
Huawei FreeBuds Pro 2 и 4

Резюме

Слушалките Huawei FreeBuds Pro 2 може да изглеждат скъпи на пръв поглед. Според мен обаче цената от 899 PLN е оправдана. И накрая, говорим за TWS слушалки, предлагащи повече от над средното качество на звука, удобни, просто приятни на света и предлагащи добър живот на батерията. В допълнение, FreeBuds Pro 2 са слушалки с високо шумопотискащо ANC и двойни драйвери.

Всички недостатъци на най-новите слушалки на Huawei са наистина незначителни. Така че препоръчвам да закупите Huawei FreeBuds Pro 2 с цялото си сърце.

Силни страни:

+страхотно качество на звука

+хубав дизайн

+удобен дизайн

+ефективен ANC

+задоволителен живот на батерията

+кратко време за зареждане

+Приложението AI Life полезно и лесно за използване

+IP54 сертификат

+високо качество на телефонните разговори

Слабости:

- поддръжка на жестове

- слушалки събират пръстови отпечатъци

Популярна тема