Logitech MX Mechanical - преглед на механичната клавиатура за офиса

Съдържание:

Logitech MX Mechanical - преглед на механичната клавиатура за офиса
Logitech MX Mechanical - преглед на механичната клавиатура за офиса
Anonim
Logitech MX Mechanical 2
Logitech MX Mechanical 2

Серията Master нарасна.

Logitech предлага много офис устройства. Той отдавна разработва Master Series, която се състои от цяла серия мишки и клавиатури, проектирани с мисъл за работа. Наскоро гамата от тези устройства беше разширена с нови, включително първите механични клавиатури от серията - MX Mechanical и MX Mechanical Mini.

Logitech MX Mechanical 12
Logitech MX Mechanical 12

Механичната клавиатура MX попадна в ръцете ми преди известно време, за да я тествам. Ето моя преглед на това устройство.

Спецификация

MX Mechanical е безжична офис клавиатура от серията MX, оборудвана с клавиши с механични превключватели. В случая на тестваното устройство говорим за безшумни пружинни превключватели (кафяви), но има и версия с линейни превключватели (червени) и с ясно щракване (сини). Това устройство комуникира със сдвоени устройства чрез технологията Bluetooth Low Energy или приемника Logi Bolt.

Logitech MX Mechanical 11
Logitech MX Mechanical 11

Новата клавиатура на Logitech се предлага в две версии - пълен размер (на цена 789 PLN) и Mini (на цена 699 PLN), без, наред с други неща, цифрови клавиши. Този текст е посветен на версията в пълен размер.

Logitech MX Mechanical 4
Logitech MX Mechanical 4

Включих пълната спецификация на механичната клавиатура MX по-долу.

MX Mechanical - спецификация:

 • Тип клавиатура: механична, безжична
 • Цвят: Графит
 • Вид превключватели: с ясно щракване, безшумно пружиниращ, линеен
 • Свързване: Безжичен, Bluetooth с ниска енергия / Logi Bolt (10 метра обхват)
 • Цифрови клавиши: Да
 • Мултимедия, функционални клавиши: Да
 • Поддръжка на макроси: Не
 • Осветление на клавишите: Да, бяло
 • Захранване: Li-Po батерия (1500 mAh презареждаема)
 • Живот на батерията: до 15 дни с подсветка, до 10 месеца с изключена подсветка
 • Конектори: USB-C
 • Опора за длани: Не е включена, съвместима с MX Опора за длани
 • Съдържание на комплекта: Клавиатура, Logi Bolt приемник, USB-C кабел за зареждане (USB-A към USB-C), продуктова документация
 • Поддържани системи: Windows 10, Windows 11, Mac OS 10.15 или по-нова версия, Linux, Chrome OS, Android, iOS 14 или по-нова версия, iPadOS 14 или по-нова версия
 • Допълнителен софтуер: Logi Options +, Logitech Flow
 • Допълнителни функции: Easy-Switch, клавиш Caps Lock и индикатор за състоянието на батерията, сензор за здрач
 • Размери: 26, 10 x 433, 85 x 131, 55 mm
 • Тегло: 828 g
 • Гаранция: 2 години

Първи впечатления

Механичната клавиатура MX дойде при мен в черна кутия с графиките на устройството и най-важната информация за него. Вътре, освен самата клавиатура, увита в хартия, намерих кабел за зареждане от USB-C към USB-A, приемник Logi Bolt и документация за продукта.

Logitech MX Mechanical 5
Logitech MX Mechanical 5

След като взех клавиатурата в ръката си, установих, че е доста голяма, дори като клавиатура в пълен размер. Ето защо, за хора с по-малко бюро, които предпочитат да не използват цифровия блок, бих предпочел да купя MX Mechanical Mini. За щастие за своя размер тя е доста лека, само малко по-тежка от много по-тънката мембранна клавиатура MX Keys, само 18 грама.

Качеството на механичната клавиатура MX е на високо ниво. На първо място, всички негови елементи пасват добре един към друг. Капаците на клавишите и дъното на корпуса на устройството са направени от матова пластмаса, но горният капак е от алуминий. Най-важното е, че пластмасата на елемента, който свързва всеки ключ с неговия превключвател, създава впечатлението, че е издръжлива, което означава, че няма да се счупи, когато капачките се свалят многократно - например при миене.

Logitech MX Mechanical 6
Logitech MX Mechanical 6

Цветовете на устройството са в нюанси на сивото, така че натрупаната по тях мръсотия да не се вижда бързо. Самите капачки на клавишите обаче лесно събират отпечатъци. Когато става въпрос за външен вид, клавиатурата изглежда просто добре и трябва да пасне на всяко бюро. Неговият минималистичен дизайн може да изглежда скучен за някои, но имайте предвид, че Logitech предлага някои много цветни механични клавиатури, като POP Keys

Ясно е, че механичната клавиатура MX е предназначена за потребители на много различни системи, включително Windows и macOS. Това е така, защото клавишите до интервала имат маркировки, специфични както за Microsoft, така и за Apple.

Logitech MX Mechanical 3
Logitech MX Mechanical 3

Тъй като MX Mechanical има подсветка, неговите клавишни маркировки са щамповани върху тези клавиши. Те са под формата на прозрачна, лека пластмаса, благодарение на която са ясно видими на сив фон, като в същото време пропускат бялата светлина на разположените отдолу светодиоди. За съжаление, докато подсветката е много видима на тъмно, например през нощта, през деня може да се види само от много нисък ъгъл.

Сдвояване и свързване

Сдвояването на механичната клавиатура MX е много лесно и бързо, независимо дали чрез Bluetooth или приемника Logi Bolt. За да сдвоите, просто включете клавиатурата с превключвателя от дясната страна на задния капак. Ако поставим приемника Logi Bolt в USB порта на компютъра, клавиатурата веднага ще работи с него. За да сдвоите чрез Bluetooth, просто намерете клавиатурата в Bluetooth настройките на компютъра (или друго оборудване).

Моля, обърнете внимание, че механичната клавиатура MX може да бъде сдвоена с до три устройства. Можете да сдвоите друго устройство, като задържите натиснат един от бутоните Easy-Switch, разположен над бутоните ins, home и pg up. Същите клавиши ви позволяват лесно да превключвате между устройствата. Само с едно щракване клавиатурата ще започне да работи в тандем с друг хардуер.

Предимството на MX Mechanical, подобно на други клавиатури от серията Master, е, че може да се сдвоява с много различни устройства и системи. Това е хардуерът, който ще използвате, независимо дали имате компютър с macOS или Windows, iOS или Android смартфон, или използвате Linux, Chromebook или iPad.

Приложение Logi Options +

Механичната клавиатура MX може да се използва веднага след сдвояване с компютъра, без да е необходимо да инсталирате допълнителен софтуер. Въпреки това, незадължителното приложение Logi Options + може да бъде полезно. Logs Options + може да се инсталира на компютри с Windows 10, Windows 11 и macOS 10.15 или по-нова.

Приложението Logi Options + е много лесно за използване и ясно. Когато сдвоите клавиатурата с вашия компютър, тя ви води през ръководство за функциите на устройството, което може да бъде пропуснато, ако е необходимо. Самото приложение работи изцяло на полски.

механични-опции-1
механични-опции-1

Logi Options + е голяма стъпка напред спрямо приложението Logitech Options, което работи в тандем с по-стари устройства на Logitech. Това е основно защото това приложение показва състоянието на батерията на сдвоените устройства не само в графична форма, но и като процент. Малка промяна и това ме прави щастлив.

механични-опции-2
механични-опции-2

Разбира се, приложението Logi Options + ви позволява да персонализирате опциите, присвоени на функционалните клавиши на клавиатурата, да включвате или изключвате подсветката на клавишите и да избирате ефекта на подсветката, да виждате с какви други устройства е сдвоена клавиатурата и още

MX Mechanical на практика

Вероятно се чудите как се пише механичната клавиатура MX. Преди да обсъдя тази тема, ще спомена отново, че тествах това устройство във версия с кафяви ключове, т.е. безшумни пружинни. Тези превключватели са добро решение за хора, които искат да се насладят на работата на механичните превключватели, без да дразнят всички наоколо с шума, който генерират. Независимо от това, MX Mechanical с кафяви превключватели в никакъв случай не е най-тихата от клавиатурите. Определено е по-силен от мембранните MX Keys. Важно е обаче, че когато използваме тази клавиатура, чуваме основно звуците от превключватели, а не удряне на пластмаса в пластмаса. Просто е много добре амортизиран.

Logitech MX Mechanical 7
Logitech MX Mechanical 7

Клавиатурната подредба на MX Keys може да изглежда странна на много потребители в началото. Имаме кратък ляв Shift или голям вертикален Enter и клавиша fn отдясно, вместо от лявата страна на интервала. В допълнение, клавишите в горния ред са много близо един до друг и точно над следващия ред. Първоначално ми беше трудно да не правя печатни грешки на тази клавиатура, но това беше въпрос на навик. Един ден работа с устройството беше достатъчен, за да могат пръстите ми да натискат предвидените клавиши без помощта на зрението ми.

Удобството при използване на MX Mechanical е подобрено чрез възможността за промяна на ъгъла на наклона на клавиатурата с помощта на сгъваеми опори. Крачетата обаче не позволяват двустепенна промяна на ъгъла на наклона, а само едностепенна. Ако е необходимо, можете да закупите подложката за китката MX Palm Rest за клавиатурата, но тъй като височината на капачките на клавишите не е твърде висока, липсата й не причинява дискомфорт по време на работа.

Logitech MX Mechanical 10
Logitech MX Mechanical 10
Logitech MX Mechanical 9
Logitech MX Mechanical 9

Батерия

Както съобщава производителят, батерията, поставена в клавиатурата MX Mechanical, трябва да позволява 15 дни работа с включена подсветка и до 10 месеца с изключена подсветка. Нямах възможност да използвам това устройство достатъчно дълго, за да разбера дали е вярно, но мога уверено да кажа, че това е оборудване, което ще трябва да се зарежда много рядко. Това е така, защото по подразбиране клавиатурата настройва яркостта на подсветката към условията на осветление. В допълнение, клавишите светват само когато доближим ръцете си до тях и се изключват, когато ги отдалечим, което ефективно пести батерията.

Зареждането на механичната клавиатура MX се извършва чрез USB-C към USB-A кабел. Еднократно 15-минутно зареждане с този кабел трябва да позволи цял ден използване на устройството без прекъсване. По време на зареждане светодиодът на устройството мига в зелено, а при пълно зареждане до 100% свети непрекъснато и изгасва при изключване от кабела. Важното е, че можете да използвате и клавиатурата, докато го зареждате.

Logitech MX Mechanical 8
Logitech MX Mechanical 8

Резюме

MX Mechanical е наистина страхотна офис механична клавиатура. Изненадващо е, че досега нещо подобно липсваше в продуктите от серията Master. Оформлението му е изненадващо в началото, но отнема малко време, за да свикнете с него и да пишете на клавиатурата с главозамайваща скорост. Освен това имаме подсветка на клавишите (въпреки че може да е малко по-ярка), дълъг живот на батерията и възможност за сдвояване с три устройства едновременно. Разбира се, MX Mechanical е доста широк, но имаме и вариант Mini, който е с около 30 процента по-малък.

Най-големият недостатък на MX Mechanical за съжаление е неговата цена. Според мен 789 злоти са много пари, дори за механична и безжична клавиатура.

Силни страни:

+висококачествена изработка

+дълъг живот на батерията

+съвместимост с много устройства и системи

+Включен приемник Bolt Log

+може да се сдвои с три устройства

+цялостен софтуер Logi Options +

+множество конфигурации за избор

+ниско тегло

+осветяване на клавиши, които …

Слабости:

- не е много ясно

- висока цена

Популярна тема