Европейският съюз иска да наложи 5 години актуализация на смартфони. И не само това

Съдържание:

Европейският съюз иска да наложи 5 години актуализация на смартфони. И не само това
Европейският съюз иска да наложи 5 години актуализация на смартфони. И не само това
Anonim
актуализации за смартфони на европейския съюз
актуализации за смартфони на европейския съюз

Нямам търпение.

Александър ви даде добра информация преди четири дни. Той написа, че Европейският съюз иска по-добри батерии в смартфоните В името на потребителя ще бъдат въведени разпоредби не само за подобряване на живота на батериятав тези устройства и таблети, но и да осигури наличност на резервни части за минимум 5 години от премиерата на устройството. Не е всичко. Европейските политици също искат да наложат по-добра грижа за софтуера и вие отлично знаете, че може да бъде различно.

Пет години актуализации на защитата и три години системни актуализации

В днешно време производителите на смартфони обичат да се хвалят, че поддържат продуктите си за „дълго“време. За дълго време те обикновено означават три години основни актуализации на Android и три или четири години предоставяне на актуализации за сигурност на потребителите. Политиците на Европейския съюз искат това да не е отклонение от нормата и правилоза всички устройства и всички производители.

Според предложеното законодателство, политиците, отговорни за оформянето на законодателството на Общността, искат производителите на смартфони с Android да предлагат пет години поддръжка под формата на актуализации за сигурност и минимум три години актуализации на системата. Това би означавало, че дори най-евтините смартфони ще получат още три версии на Android.

В момента само Samsung и Googleобещават пет години актуализации за сигурност за своите смартфони, като същевременно гарантират няколко - четири в случай на Samsung и Google три - големи актуализации. В случая на Samsung само за най-скъпите устройства, в случая на Google за всички.

huawei mate 40 pro
huawei mate 40 pro

Huawei Mate 40 Pro.

Екологията преди всичко

Другаде, проектът на законодателството предвижда, че смартфоните и таблетите, продавани в региона на ЕС, трябва да бъдат снабдени с резервни части - включително батерии, дисплеи, камери, портове за зареждане и други - за най-малко пет години. Между другото, това беше споменато от Алекс.

Проектът обръща внимание на факта, че устройствата често се сменят преждевременно от потребителите поради техните грешки или остарял софтуер. Това от своя страна води до гигантска загуба на ценни ресурси.

Както е договорено Европейска комисияудължаването на поддръжката на смартфони от две на три до пет години би било толкова полезно за околната среда, колкото премахването на няколко милиона коли от пътя. Работи върху въображението.

Европейската комисия в момента събира отзиви относно проектозакона. Някои от предложенията могат да влязат в сила преди края на тази година, а повечето могат да бъдат приети в рамките на 12 месеца след одобрението им.

Популярна тема