Първите 200 дни от нахлуването на Русия в Украйна на анимираната карта

Съдържание:

Първите 200 дни от нахлуването на Русия в Украйна на анимираната карта
Първите 200 дни от нахлуването на Русия в Украйна на анимираната карта
Anonim
Украйна русия карта
Украйна русия карта

Ходът на конфликта е идеално илюстриран.

Въоръжената атака от страна на Русия срещу Украйна, която започна на 24 февруари тази година, продължава и въпреки последните успехи на украинската страна, има малко индикации, че скоро ще приключи. Руските сили от самото начало на своята операция не успяха да заемат нито една от стратегическите цели. След много седмици на стагнация и липса на териториални придобивки от руска страна, украинците предприеха контраатака, освобождавайки големи части от страната от руска окупация. Наскоро беше създадена специална карта, която показва хода на първите 200 дни война

Вижте също: Боен Peugeot 307 направо от Mad Max служи на украинската армия

Нашествие на Русия в Украйна - карта

Как се е променил обхватът на окупацията на украинските земи от руската армия с времето? Това е показано в най-новата карта, създадена съвместно от Критични заплахи и Институтът за изследване на войнатаАнимацията показва как ден след ден трактати земя преминава от ръце за ръце.

Трудно е да се повярва, че от април тази година украинските сили са освободили над 60 000 квадратни километра от територията на страната. От това, което беше обявено от президента на Украйна Володимир Зеленски, това е само началото на действията на войниците, насочени към възстановяване на цялата страна от окупацията на Руската федерация.

украинско-руска война - интерактивна карта

Бих искал да ви напомня, че можете също да проследите хода на конфликта на интерактивната карта, достъпна на liveuamap.com. Актуализациите на картата на картата се носят със закъснение и след проверка, че зоната действително е преминала от ръка на ръка.

liveuamap украина
liveuamap украина

Като щракнете върху маркерите на картата, можете да научите повече за събитията, случващи се в дадена област. От дясната страна на екрана има и актуализирана на живо таблица с най-важните събития.

Не пропускайте: Полша закупи FA-50. Идват нови бойни самолети

Струва си да се помни, че liveuamap също записва събития в Съединените щати, Сирия и такива, свързани с израелско-палестинския конфликт.

Популярна тема