Полските пощи увеличават цените на колетите и писмата

Съдържание:

Полските пощи увеличават цените на колетите и писмата
Полските пощи увеличават цените на колетите и писмата
Anonim
Ценова листа на полските пощи 2022 г
Ценова листа на полските пощи 2022 г

Лоши новини.

Тъй като InPost увеличи цените на пакетните шкафоветази година поне три пъти (!), не трябва да е изненада, че цените на услугите на Poczta Polska също ще се повишат. В понеделник държавният пощенски оператор информира, че от 1 октомври тази година поляците ще плащат повече както за писма, така и за пощенски колети. Увеличението на цената на услугите не е голямо.

Полски пощи - цени на колети и писма от 1.10.202

Poczta Polska ще актуализира ценовата листа на универсалните услуги от 1 октомври 2022 г. Увеличението се обяснява с нарастващите разходи за труд и транспорт, глобалното увеличение на цените на използваните от PP суровини и намаляващия обем на писмовните пратки при запазване на висок темп на инвестиции. Бих искал да ви напомня, че Poczta Polska работи, наред с други, през новото мобилно приложение Pocztex Mobile

„За Poczta Polska дори лека корекция на цените на предоставяните услуги е допълнително увеличение на приходите, което ще позволи пускането на нови пощенски станции и поддръжката на по-рядко посещаваните от клиенти, намиращи се в селски райони" - четем в съобщението.

Korzystaj z palety naszych możliwości!

Korzystaj z palety naszych możliwości!
Korzystaj z palety naszych możliwości!

Мащабът на увеличенията варира от няколко до десетина процента. Непрепоръчаните и препоръчани писма в най-популярните формати S и M ще бъдат с 30 гроша повече. В същото време ще се запази цената на L формат до 2000 грама. Популярните икономични пощенски колети с размер А ще бъдат по-скъпи с една злота. Приоритет в размер B и тегло от 5 до 10 кг обаче ще бъде с 2 злоти по-скъп. Както можете да видите, изпращането с куриер или до шкаф за колети е много по-изгодно.

Poczta Polska съобщава, че за средния поляк увеличението означава годишни разходи с няколко злоти по-високи на година. За мен, например, това не включва увеличение на годишните разходи, защото не използвам услугите на Poczta Polska, предполагам като много от вас.

Актуализираната ценова листа на полските пощи може да бъде намерена на на този адрес.

Популярна тема