Google Tasks сега е много по-важно приложение. Гигантът изчиства офертата си

Съдържание:

Google Tasks сега е много по-важно приложение. Гигантът изчиства офертата си
Google Tasks сега е много по-важно приложение. Гигантът изчиства офертата си
Anonim
интегриране на задачи в google 3
интегриране на задачи в google 3

Само една ще бъде пропусната от трите услуги.

Google току-що обяви комбинация от услуги, които ви позволяват да задавате напомняния. Вече всичко ще става през доста популярното през последните години приложение Tasks. Това несъмнено е добра новина - говорим не само за опростяване на екосистемата от гиганта, но най-вече за това да направим потребителите по-малко претоварени от броя на приложенията … предлагайки практически същото. Добре, но отначало.

Google Tasks с промяна, която потребителите ще харесат

Google наскоро започна доста цялостно почистване. Не толкова отдавна трябваше да се справим с интеграция на месинджъри(Hangouts, Duo и Meet) - те бяха много подобни един на друг и тяхното множество всъщност не обслужваше никого. Това не е единственият подобен случай в историята на гиганта – всичко обаче сочи, че краят на тази каша бавно наближава. Току-що бяхме информирани за следващата фаза на "почистване".

Отнася се за услуги, които ви позволяват да задавате напомняния. Дълго време потребителите можеха да правят същото чрез Календар, Асистент и списъка със задачи, което беше доста объркващо за потребителите. Компанията осъзна това (и най-накрая потвърди нарастващата популярност на това трето приложение) и току-що обяви миграцията на системата за напомняне към - изключително - Google TasksТова несъмнено е страхотна новина за потребителите.

интегриране на задачи в google 1
интегриране на задачи в google 1

Както можем да прочетем в официалния блог:

Скоро ще опростим нашите решения за управление на задачи, като мигрираме Напомнянията и Календара на Асистент към Google Задачи. Това означава, че вече ще имате лесен начин да преглеждате и управлявате всичките си задачи на едно място чрез Google Tasks, независимо дали ги създавате с Асистента или Календара. Google Tasks помага на потребителите да вършат нещата с прост и продуктивен интерфейс. Това приложение може да се синхронизира на всички ваши устройства, така че вашите списъци и задачи да са с вас, където и да сте. Освен това можете лесно да осъществявате достъп до задачите си от любимите си приложения на Google Workspace, като Gmail, Календар и Чат

Както и да е - говорим за наистина логичен ход. Списъкът със задачи на Google е интегриран с редицауслуги, така че присъствието на други, много подобни инструменти, просто е пропуснало смисъла. Сега всичко ще бъде стандартизирано, но преди това да се случи, трябва да имате търпение.

Google е свикнал своите потребители, че не е много бърз в миграциитеКомпанията каза, че прехвърлянето на данни и краят на системата за напомняне на календара и асистента ще се случи някъде "в следващите месеци“. Това може да означава края на тази година и началото на 2023 г. Така че изчакайте още малко със скачане от радост - защото това е, което вече искахте да направите, нали?

Популярна тема