TikTok Сега в Полша. Това е нова функция, която изисква отделно приложение

Съдържание:

TikTok Сега в Полша. Това е нова функция, която изисква отделно приложение
TikTok Сега в Полша. Това е нова функция, която изисква отделно приложение
Anonim
tiktok сега полша 1
tiktok сега полша 1

Не съм убеден в тази концепция.

TikTok реши да въведе функцията Now, която е де факто клонинг на BeReal - приложение, което е изключително популярно напоследък. Позволява ви да публикувате снимки и видеоклипове, показващи какво правим в момента. Всичко, разбира се, без никакви разкрасявания, ефекти и преструвки. Проблемът обаче е, че разработчиците на платформата не искат непременно потребителите да използват новия инструмент. Какво точно е?

TikTok Now навлиза в Полша и не виждам непременно смисъл в това

Ако нещо е много популярно в Интернет, то почти със сигурност ще бъде копирано от редица хора или компании. Функциите, предлагани от социалните медийни платформи, не са изключение. Форматът на доклади или кратки видеоклипове е добре познат на всички - но преди да се появи във всички услуги, можехме да го използваме само в едно (до две) приложения. Същото важи и за решението за заглавието.

Предположенията на платформата BeReal са тривиални. Трябва да направим две снимки (едната с предната и другата със задната камера), показващи какво правим в определен моментНо няма въпрос на преструване или използване на филтри - автентичност въпроси. Концепцията се оказа свежа и необичайна, което се хареса на компаниите. И тогава престана да бъде толкова интересно. Първо темата беше подета от Instagram, а сега е време за TikTok и гореспоменатата функция Now.

Той е достъпен за използване в Полша от няколко дни и, честно казано, разочарован съм от това как ByteDance реши да внедри инструмента. Интерфейсът на мобилното приложение TikToka вече има нов раздел (той е на мястото на съществуващия раздел Приятели), но е там само за да насърчи потребителите да … изтеглят самостоятелен приложение сега

tiktok сега полша 2
tiktok сега полша 2

Ако го изтеглите, разделът Сега в основното приложение така или иначе ще бъде безполезенМожете да отидете само до втората услуга от него - и двете, за да видите какво публикуват вашите приятели като както и вмъкване на ваши собствени публикации. Това е доста досадно и на пръв поглед изглежда като нещо скрито зад платена стена (въпреки че, разбира се, не е).

Самата идея е същата като в случая с BeRealи няма смисъл да се спираме на нея. Имаме на разположение календар, представящ спомени и стимул за публикуване Сега в определен момент от деня. Ако направим това, можем да проверим какво предлагат приятелите. Има и опция да поканите тези, които все още не са се занимавали с Now.

Аз обаче не купувам внедряване на функция към основната версия на TikTok, ако трябва да действа само като опция за пренасочване към втората услугаИзглежда ми ужасно непрактично и е просто реклама на Now, а не подходящ инструмент. Самата концепция, разбира се, е много интересна и е опит да се скъса с феномена на представяне на фалшив живот чрез социални медийни платформи.

Въпреки това е много смешно да се види, че такъв инструмент се въвежда от компании, които по някакъв начин са отговорни за мащаба на това токсично състояние на нещата.

Популярна тема