Скрити и неочевидни функции на iOS 16. Разгледайте ги всички

Съдържание:

Скрити и неочевидни функции на iOS 16. Разгледайте ги всички
Скрити и неочевидни функции на iOS 16. Разгледайте ги всички
Anonim
ios 16 трикове
ios 16 трикове

Познавате ли други? Споделете с други.

iOS 16 е с нас повече от седмица и имам възможността да го използвам на моя iPhone 14 Pro Max 1 TB. След инсталирането на iOS 16.0.1 и iOS 16.0.2 всичко изглежда работи много добре. Постепенно свиквам с iOS след преминаване от смартфон с Android и ми се струва, че има някои интересни новости в него, на които си струва да се обърне внимание. И не, изобщо нямам предвид Dynamic Island. Твърде очевидно е.

Прочетете също: 24 часа с iPhone 14 Pro Max 1 TB. Харесва ми, не това

1. Премахване на Apple bloatware

Apple, подобно на по-голямата част от производителите на смартфони, обича да наводнява потребителя със своите повече и по-малко полезни предварително инсталирани приложения. Свикнал съм с екосистемата и приложенията на Google и затова реших да се отърва от ненужните инструменти. Както се оказа, списъкът с приложения, които могат да бъдат премахнати в iOS 16, е нараснал в сравнение с предишни версии на системата. В моя списък "за уволнение" имаше, наред с други:

  • Фондова борса
  • Подкасти
  • Намери
  • Съкращения
  • iTunes Store
  • Гледайте
  • Фитнес
  • Бележки
  • TV

Можете да ги възстановите по всяко време.

iphone 14 pro max 1 тб
iphone 14 pro max 1 тб

iPhone 14 Pro Max.

2. Синхронизиране на разширения в Safari като в Chrome

Потребителите на смартфони с iOS вероятно са свикнали с факта, че някои функции в софтуера на Apple често са предназначени години след появата им в Android. В Google Chrome синхронизирането на разширения между устройствата работи от дълго време. Сега се появи и в Safari, поне с избрани инструменти. Ако сте инсталирали няколко разширения на вашия Mac, можете удобно да ги синхронизирате с вашия iPhone, така че незабавно да се появят на него.

3. Конвертирайте валути от вашата камера

Брилянтно, наистина! Защо да преизчислявате цените всеки път, когато сте в чужбина, когато можете да се възползвате от перфектната новост от iOS 16 ?! Конвертирането на валути с камерата е брилянтно. Просто включете приложението за камера, насочете камерата към цената, щракнете върху бутона за сканиране в долния десен ъгъл на екрана и изберете опцията за конвертиране в PLN. Толкова е просто.

4. Редактиране и изтриване на изпратени съобщения в iMessage

Редактирането на публикации в Twitter все още не е възможно, но Apple в iOS 16 представи дългоочакваната опция за редактиране и изтриване на изпратени съобщения в iMessage. Редактирането на изпратеното съобщение е лесно, защото трябва само да задържите пръста си върху него и да изберете опцията „редактиране“. Изтриването на изпратено съобщение е възможно 5 минути след изпращането му. Уловката тук: получателят на съобщението трябва да използва смартфон с iOS 16. Как да изтрия изпратено съобщение на iOS 16? Докоснете съобщението, задръжте пръста си върху него и изберете „отмени изпращането“.

ios издание
ios издание

Вижте също: Баба ми даде пари за iPhone 14 Pro Max 1 TB. Ето какво предпочитам да купя

5. Защитете бележките си с Face ID

Face ID е страхотна функция, която според мен надминава досадното използване на пръстов отпечатък при определени условия. Ако не сте избрали да деинсталирате приложението Notes за iOS 16, например Google Keep, трябва да знаете, че можете да защитите всяка своя бележка от неоторизиран достъп. Отворете приложението, докоснете бележката, която искате да защитите, и задръжте пръста си върху нея, след което изберете „заключване“. Разбира се, трябва предварително да настроите Face ID в системата. Можете също да защитите вашите бележки със същия код за достъп като вашия телефон.

6. Активиране на хаптика на виртуалната клавиатура iOS 16

Ако често правите правописни грешки, като пишете на виртуалната клавиатура на вашия смартфон, в iOS 16 на помощ идва хаптичната обратна връзка за всички видове докосвания. Първо трябва да го активирате. Изберете „Настройки“-> „Звуци и хаптика“-> и отметнете „Хаптика“. Можете да определите дали да се използва в режим на звънене и без звук или само в един от тях. Haptics ще бъде включен за контрол и взаимодействие, а не само за писане на съобщения.

7. Забравете за случайното прекъсване на разговорите ви

Познавам няколко души, които се оплакват, че затварят телефонните си разговори чрез случайно натискане на бутона за заключване на екрана в iOS. Не ме питайте защо се случва това, но е… и ето го. Ако имате същия проблем на вашия смартфон с iOS 16, моля, променете една от системните опции. Отворете „Настройки“-> „Достъпност“-> „Докосване“и отметнете „не прекратявайте повиквания, когато сте блокирани“. Отсега нататък блокирането на устройството няма да прекрати връзката.

вибрация
вибрация

Знаете ли други трикове, трикове или просто интересни, неочевидни настройки в iOS 16? Споделете ги с други в коментар.

Популярна тема