Американската армия наблюдава 93 процента от интернет. Има достъп до почти всичко

Съдържание:

Американската армия наблюдава 93 процента от интернет. Има достъп до почти всичко
Американската армия наблюдава 93 процента от интернет. Има достъп до почти всичко
Anonim
екип на американската армия cymru
екип на американската армия cymru

Нищо няма да се скрие.

Много коментатори твърдят, че Украйна се справя толкова добре с отблъскването на атаки на руската армия и е в състояние да извърши едновременна офанзива, защото необходимите данни се предоставят от украинската армия от американското разузнаване. В светлината на последния доклад от Vice, това е много вероятно. Преди време американската армия купи инструмента на Augura за масово наблюдение на интернет, чрез който се твърди, че следи цели 93 процентаот ресурсите си. Събраната информация включва електронна поща и дори данни за сърфиране в мрежата.

Американците наблюдават 90 процента от интернет трафика

Много различни клонове на американската армия са закупили достъп до мощен инструмент за наблюдение на интернет, чиито разработчици се хвалят, че може да проследява 93 процента от световния интернет трафик. В някои случаи има за цел да осигури достъп до имейл данни, история на сърфиране и информация като интернет бисквитки и други чувствителни данни. Достъп до тайния договор и неговата подробна документация получиха журналисти от уебсайта Motherboard, принадлежащ на Vice.

Augury създаден от компанията Team Cymruв частния сектор се използва за противодействие на кибератаки и наблюдение на хакерски дейности. Твърди се, че щатите ги използват за подобни цели, въпреки че в случая с американската армия ситуацията е малко по-различна. Очаква се Augury да доставя 100 милиарда нови записи всеки ден от над 550 точки, разпръснати по света. Регистърът на обществените поръчки на САЩ казва, че Augury гарантира достъп до петабайти данни, включително исторически данни.

Данните позволяват откриването на конкретно устройство, което потенциално позволява контакт с това лице. По подобен начин Citizen Lab откри скандала относно използването на системата Pegasus в ПолшаЕкспертите използваха данни от Team Cymru, за да идентифицират заразените компютри и техните собственици.

Изгоден договор

Възможността за използване на Augura трябваше да струва на юридическите лица в САЩ само $3,5 милиона(около 17,1 милиона PLN). Това е малка цена за достъп до информация, която може да преобърне победата в битки и дори цели войни. Съобщава се, че Augura е достъпен от Военноморските сили на Съединените щати, Армията на САЩ, U. S. Cyber Command (Американски кибернетични сили) и Агенция за контраразузнаване и сигурност на отбраната (контраразузнаване).

Важно е, че данните най-вероятно са изтеглени от Team Cymru без съгласието на интернет потребителите, както е потвърдено от източника на дънната платка. В замяна на данни от netflow от доставчици на интернет услуги (ISP), компанията трябва да анализира безплатно заплахите, пред които са изправени.

Не е известно къде точно Team Cymru получава PCAP (пакети данни от мрежата) и друга по-чувствителна информация - дали идва от интернет доставчици или е източник по друг начин.

Популярна тема