TikTok оставя палец надолу за коментари. Звучи яко, но не така

Съдържание:

TikTok оставя палец надолу за коментари. Звучи яко, но не така
TikTok оставя палец надолу за коментари. Звучи яко, но не така
Anonim
tiktok коментари лапи 1
tiktok коментари лапи 1

Техният номер обаче няма да бъде видим за обществеността.

TikTok скоро ще бъде обогатен със система за отрицателна оценка в секцията за коментари. До иконата на сърце ще се появи опция, която ви позволява да оставите конкретен запис с палец надолу. Техният брой обаче няма да бъде видим за обществеността, което не е изненадващо в днешно време - подобна процедура се използва на практика в почти всички социални медийни платформи. Добре, нека разгледаме по-отблизо тази новина.

TikTok down ще ви позволи да критикувате коментарите по различен начин

TikTokима няколко функции, които ви позволяват да изразите недоволството си от публикуваното там съдържание. Потребителите могат леко да променят алгоритъма, като изберат „Не се интересувам“от който и да е филм или предаване на живо и да докладват материали за нарушаване на правилата и условията на приложението. Разбира се, има и опция за отговор на коментари, където можете да влезете - не рядко - в доста разгорещена дискусия.

Но след себе си знам, че не винаги се чувстваш така. Представителите на ByteDance, които току-що обявиха публичното внедряване на инструмента, който ви позволява да оставите лапата надолу под избрания коментар, вероятно са на подобно мнение. Това решение беше тествано от през последните няколко месеца- но едва сега стана достъпно за (почти всички) потребители.

Това е нов начин за маркиране на съдържание като "неподходящо или неуместно" в помощ както на обикновените сърфисти, така и на модераторите. Въпреки това е трудно да се определи дали даване на "палец надолу"ще повлияе по някакъв начин на публикуваните коментари - TikTok не спомена в изявлението си нищо относно позиционирането на такива записи. Така че можем само да гадаем.

Споменах го в първия параграф, но нека се повторя. Въвеждането на новостта леко ще промени интерфейса на секцията за коментари - до иконата на сърцето ще се появи опцията, описана по-горе, но без цифрова стойност. Точно, броя на лапите надолу ще се вижда само от автора на коментара. Причината, разбира се, е сигурността и "по-доброто потребителско изживяване".

Аз лично го наричам "глупости" и не виждам особен смисъл в това лечение. Ясната поляризация между положителни / отрицателни оценки е изключително важна - блокирането на предварителния преглед прави новостта наистина безполезна. Така че поне се надявам нехаресваните коментари да продължат да се появяват малко по-ниско.

Функцията трябва бавно да се разпространи за всички потребители по света. Все още не мога да я видя вкъщи, така че процесът вероятно ще се проведе в сериали. Така че си струва да проверявате редовно за актуализации на приложенията и да чакате известие след влизане в услугата. TikTok обикновено ясно информира за наличието на нещо ново - това е плюс.

Популярна тема