Изпълнителният директор на Google казва на служителите, че можете да се забавлявате без пари

Съдържание:

Изпълнителният директор на Google казва на служителите, че можете да се забавлявате без пари
Изпълнителният директор на Google казва на служителите, че можете да се забавлявате без пари
Anonim
сундар пичай
сундар пичай

Думите шокираха много хора.

Много интернет потребители от Полша са бесни на политиците, които дават на поляците в медиите множество златни съвети за спестяване по време на криза. Защо управляващият екип трябва да се занимава с темата за енергийната сигурност на страната, когато е достатъчно да кажеш на гражданите: „отоплете си апартаментите максимум до 17 градуса, ще ви се отрази добре“или „купете си 1,5 тона въглища вместо това“. от 3"? Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай последва подобен път, като каза на служителите с обезоръжаваща откровеност, че не се нуждаят от пари, за да се забавляват.

Парите не носят щастие, казва Сундар Пичай

Изпълнителният директор на Google Сундар Пичай, една от най-богатите компании в света, няма намерение да говори със служителите си за пари. Загрижени за намаляването на разходите в компанията, на служителите на Google се казва да „спрат да приравняват забавлението с парите“. Това е еквивалентът на думите „парите не носят щастие“, които, изречени от мръсен богаташ, изглеждат смешни.

Коментарите на Pichai по време на корпоративната среща във вторник излязоха наяве в петък в доклад, публикуван от CNBC. Те биха могли да бъдат разпитани, ако не беше аудиозаписът от срещата. На среща, която Пичай проведе в Ню Йорк, служителите попитаха главния изпълнителен директор защо компанията спестява всяка стотинка от тях, като намалява пътуванията и бюджетите и надбавките за развлечения. Това се случва в момент, когато компанията отбелязва рекордни печалби и декларира, че има огромни резерви от пари.

В отговор ръководителят на Google каза, че компанията "иска да бъде малко по-отговорна" в една от най-трудните макроикономически ситуации на последното десетилетие.

Парите са за управлението, г-н Areczku. Само упорита работа за вас

Срещата продължи и Пичай трябваше да говори за това как намаляването на разходите се отрази на работната атмосфера. Той спомена времето, когато Google беше "малка, тромава компания" в опит да оправдае промените в доходите на служителите. „Забавлението не винаги е равносилно на пари. Мисля, че можете да се присъедините към стартираща компания, която работи усилено за пазарната си позиция и хората все още могат да се забавляват. Това не винаги трябва да означава харчене на пари“– каза той.

Сундар Пичай е прав за едно нещо: Google е разглезил служителите си в миналото. Обезщетенията на служителите накараха служителите на други компании да прегънат колене. Специални уроци по фитнес, уроци по готвене и дори масажисти, налични на място. Разгледайте страницата предимства в GoogleСлужителите на Google не се справят много зле. Някои може дори да се оплакват, че са разглезени.

Според говорител на Google, Pichai просто подчерта, че Google преминава през период на несигурност и че лидерите на компанията работят усилено, за да поемат пълна отговорност за това, което правят екипите на техните служители. Това включва, но не се ограничава до „отговорност за планиране на пътувания или събития“и гарантиране, че служителите са фокусирани върху работата с най-висок приоритет.

Сундар Пичай спечели около $6,32 милиона през 2021 г.

Популярна тема