Netflix създава собствено студио за игри. Разширяването на пазара на игри напредва

Съдържание:

Netflix създава собствено студио за игри. Разширяването на пазара на игри напредва
Netflix създава собствено студио за игри. Разширяването на пазара на игри напредва
Anonim
собствено студио на netflix 1
собствено студио на netflix 1

Това е доста очаквана стъпка от уебсайта на стрийминг гиганта.

Netflix току-що обяви следващата си стъпка в инвестирането в игралната индустрия. Говорим за изграждане на студио за игри от нулата, което не се е случвало досега. Името на организацията за момента не е известно, но се знае, че ще се намира в Хелзинки. За съжаление, трябва да изчакаме известно време за разкриване на повече подробности.

Netflix продължава да инвестира в индустрията на видеоигрите

Netflix инвестира сериозно в игралната индустрия от известно време. Миналата година няколкопродукции бяха добавени към мобилното приложение - през това време офертата нарасна до над дузина артикули и всеки месец се добавят повече. Освен това "червените" вече направиха значителни придобивания - в компанията влизат например Next Games studios, Night School Studio и Boss Fight Entertainment. Друга група разработчици скоро ще се присъедини към тази група.

Стрийминг гигант обяви почти създаване на собствено студио за игри във Финландия и по-конкретно - в столицата на тази страна, Хелзинки Директорът на този проект ще бъде Марко Ластика, доскорошен заместник главен изпълнителен директор на огромното предприятие Zynga (известно от игри като FarmVille). Така Netflix се сдоби не с кой да е, а с човек, който знае как да създава мобилни заглавия.

студио за игри на netflix 1
студио за игри на netflix 1

За платформата това е естествена стъпка към визията за " изграждане на студио за игри от световна класа, което ще осигури на стотици милиони абонати по целия свят разнообразни, възхитителни и дълбоко ангажиращи оригинални продукции - без реклами или покупки в приложението."Засега обаче е трудно да се предвиди с какви проекти ще се занимава студиото (с неизвестно име).

Амбициите на компанията са доста високи, което ясно се вижда от горния цитат. Важното обаче е, че скоро ще видим премиери не само на мобилни, но и на такива, предназначени за PC или конзоли. Както можем да прочетем от официалното изявление на Netflix:

Заедно с Night School Studio и Boss Fight Entertainment, тези четири студия, всяко с различни силни страни и области на фокус, ще създават игри, които отговарят на разнообразните вкусове на нашите членове. Все още е рано и все още имаме да извървим дълъг път, за да осигурим страхотно игрово изживяване в Netflix. Разработването на игри може да отнеме години, така че съм горд да видя как систематично изграждаме основите на нашите студия за игри през първата година и очаквам с нетърпение какво можем да създадем през следващите години

Така че остава да изчакаме резултатите. В момента обаче е трудно да се повярва в успеха на уебсайта в областта на игрите. Заглавията, налични в мобилното приложение не са много популярни, но това положение вероятно ще бъде променено от малко по-амбициозни продукции - тук говорим … основно за необявените. Ще видим какво ще излезе от това.

Популярна тема