Путин обяви мобилизация. Паникьосани руснаци търсят в Гугъл тези фрази

Съдържание:

Путин обяви мобилизация. Паникьосани руснаци търсят в Гугъл тези фрази
Путин обяви мобилизация. Паникьосани руснаци търсят в Гугъл тези фрази
Anonim
путин русия в google
путин русия в google

Грешно е.

Руският президент Владимир Путин трябваше да отправи посланието си към нацията вчера вечерта. Слуховете за широка мобилизация в страната доведоха до паника сред руснаците, които започнаха да търсят в ресурсите на Google фрази, свързани с бягство от държавата. И накрая, речта се състоя днес. Владимир Путин обяви мобилизация на резервисти, чийто брой се оценява на около 300 000 граждани на тази руска федерация. Паниката сред интернет потребителите се засили.

Мобилизация в Русия. Руснаците търсят помощ в Google

Един час преди обръщението на Владимир Путин, първоначално насрочено за 20 септември, 19:00 ч. полско време, фразата "как да напусна Русия" беше най-често търсената фраза в Google на руски Федерация. Вълненията бяха засилени от факта, че билетите за наличните полети от страната бяха изкупени и руснаците не можаха да купят нови.

В момента в Русия най-често търсените фрази се отнасят до военна мобилизация и "какво е частична военна мобилизация".

мобилизация русия
мобилизация русия

Руснаците често търсят информация за референдумв окупираните територии Луганск и Донецк. Предполага се, че ще доведе до анексиране на окупираните територии от източната част на Украйна и включването им в Руската федерация. Това от своя страна може да доведе до допълнително разпалване на конфликта.

Руснаците в интернет призовават за протести

Руски интернет потребители призовават хората да протестират на градските площади срещу решението на президента. Първият ще се проведе днес в 19:00 часа московско време.

Остава само да гадаем как ще бъдат потиснати. Мащабът на протестите може да е по-голям от очаквания. В Русия съпротивата срещу руската военна агресия в Украйна нараства и тя е толкова по-голяма, колкото по-зле е армията на страната на фронта и колкото по-близо е реалното участие на повече руски граждани във войната.

Популярна тема