YouTube обявява нови начини за печелене на пари от видеоклипове и шорти

Съдържание:

YouTube обявява нови начини за печелене на пари от видеоклипове и шорти
YouTube обявява нови начини за печелене на пари от видеоклипове и шорти
Anonim
YouTube Shorts
YouTube Shorts

По време на вчерашната конференция, на която присъства главният изпълнителен директор на YouTube Сюзън Войчицки, беше обявено, че през последните 3 години YouTube е платил на създатели, изпълнители и медийни компании над $50 милиардаОнлайн видеото гигант обяви Също така, по-широк достъп до партньорската програма на YouTube - от началото на 2023 г. създателите на Shorts видеоклипове, с най-малко хиляда абонати и получили 10 милиона гледания в рамките на 90 дни, ще могат да кандидатстват за партньорската програма.

Нови начини за печелене на пари за създателите

Както съобщава Google, в момента над 2 милиона партньори могат да печелят пари в YouTube по 10 различни начина. Сега партньорската програма ще бъде разширена, което означава, че повече създатели и артисти ще имат възможност да монетизират в различни творчески формати.

От началото на 2023 г. създателите, които публикуват предимно кратки видеоклипове, ще могат да се присъединят към партньорската програма на YouTube, ако достигнат 1000 абонамента и 10 милиона гледания на кратки видеоклипове в рамките на 90 дни.

Партньорска програма на YouTube
Партньорска програма на YouTube

YouTube - нова партньорска програма

Google подчертава, че новото ниво на Партньорската програма на YouTube с намалени изисквания ще гарантира ранен достъп до функции за финансиране от фенове, като Суперблагодарности, Супер Чат, Супер Стикери и Поддръжка на канала.

Нови начини да печелите пари от компании Кратко

Кратките видеоклипове в YouTube са много популярни - резултатът от над 30 милиарда гледания на ден и 1,5 милиарда регистрирани потребители на месец са наистина солидни числа. По време на вчерашната конференция беше обявено, че късометражните филми ще бъдат обект на споделяне на приходите.

Как ще изглеждат рекламите? В Shorts кампаниите се показват между видеоклиповете в раздела Shorts. Всеки месец приходите от тези реклами ще бъдат обобщени и използвани за възнаграждение на създателите на късометражните филми и за частично покриване на разходите за музикални лицензи.

От общата сума, разпределена на създателите, те ще получат 45% от приходите, които YT ще разпредели въз основа на техния дял в общите гледания на късометражни филми.

Google очаква повечето от бенефициентите на Shorts Fund да печелят повече от нов модел, който е проектиран с оглед на дългосрочната устойчивост.

Още музика за използване във филми

Google е наясно, че музиката е ключов компонент на кратките видеоклипове и YouTube като цяло. Сега ще има секция Creator Music в YouTube Studio, където създателите могат да преглеждат непрекъснато нарастващ каталог от музика за използване в дълги филми. От тук ще можете да закупите лиценз за висококачествена музика. Също така си струва да се отбележи, че създателите, които не желаят да закупят лицензи предварително, могат да използват песни и да споделят приходи с автора на аудиозаписа и притежателите на свързани права.

Creator Music, която в момента е в бета версия в САЩ, ще бъде пусната в други страни през 2023 г.

Интересни данни от полски YouTube

Между другото, Google сподели интересни данни за полския YouTube. Оказва се, че процентът на каналите в YouTube, достигащи 5 или повече цифри от приходите (PLN), се е увеличил с над 40% на годишна база. В Полша имаме над 2, 4 хиляди. канали, които достигнаха над 100 хиляди. абонати, което означава увеличение от над 15% на годишна база. На нашия пазар има 170 канала с над 1 милион абонаменти, което означава увеличение с над 25% на годишна база.

Популярна тема