Най-накрая! Xbox Series X вече не изисква интернет за стартиране на дискови игри

Съдържание:

Най-накрая! Xbox Series X вече не изисква интернет за стартиране на дискови игри
Най-накрая! Xbox Series X вече не изисква интернет за стартиране на дискови игри
Anonim
xbox series x офлайн режим
xbox series x офлайн режим

Потребителите трябваше да чакат доста дълго време за тази промяна.

Microsoft направи значителна промяна в конзолата Xbox Series X - потребителите не трябва да са свързани към мрежата, за да стартират физически копия на игри. Това беше изключително спорен въпрос, не особено проконсуматорски по природа. Беше публикуван от потребителите, така че концернът беше принуден да коригира подхода към този въпрос. Добре, но какво точно е това и какви са последствията от актуализацията?

Xbox Series X най-накрая без досадни ограничения

Изминаха почти две години от премиерата на Xbox Series Xи трябва да се признае, че устройството беше прието доста топло на пазара. Той продаде по-малко копия от конкуренцията, но можете да ги получите на предложената цена практически без проблем - това е несъмнено предимство. Не всичко обаче изглежда толкова цветно.

Най-мощната конзола на Microsoft се бори с определен проблем от премиерата си. Говорим за невъзможност за стартиране на производство от дискове без активна интернет връзка. Тази противоречива DRMзащита причини множество проблеми и беше неудобство за някои потребители. Те заподозряха, че блокадата е наложена изкуствено - тя не се среща, наред с други, PlayStation 5.

Както се оказа, вероятно е било така. Представители на гиганта от Редмънд информираха за премахването на ограничениетои между другото потвърдиха, че … в повечето случаи никога не е било необходимо твърде много. Това означава, че сега можете лесно да играете заглавия за един играч без достъп до интернет. Има обаче някои изключения от това правило, за които трябва да знаете.

Някои продукции все пак ще трябва да бъдат актуализираниСъщото важи за Xbox 360 и оригиналните Xbox обратно съвместими игри. Те съдържат файлове, които не могат да бъдат стартирани директно от диска. Освен това връзката с мрежата ще е необходима за продукции от Xbox Game Pass и заглавия, които не са изцяло на физически носител.

Така или иначе, досадното ограничение е отменено. Не толкова отдавна създателите на канала Hikikomori Mediaзабелязаха това, които успяха да пуснат няколко игри без интернет - преди не беше възможно. Така един от сериозните проблеми на конзолата Xbox Series X най-накрая е разрешен, чудесно.

Така че, ако някога сте се оплаквали от ограничението, описано по-горе, струва си да знаете, че то не е в сила от известно време.

Популярна тема