Той случайно получи 1,2 милиона злоти от Google. Фирмата не приема връщания

Съдържание:

Той случайно получи 1,2 милиона злоти от Google. Фирмата не приема връщания
Той случайно получи 1,2 милиона злоти от Google. Фирмата не приема връщания
Anonim
пари от Google
пари от Google

Истинско нещастие.

Сам Къри, описващ себе си като хакер, твърди, че Google е прехвърлил в сметката му миналия месец $ 249 999, което се равнява на приблизително 1, 2 милиона злотиНе би било изненадващо, ако Curry получи тези пари, например, като част от откриването на грешки в услугата програмен гигант от Mountain View. Проблемът е, че интернет потребителят твърди в Twitter, че това не са парите, които му се дължат.

Google му прехвърли цяло състояние

Четвърт милион долара неочаквано се появиха в сметката на Къри преди няколко седмици.

"Изминаха малко повече от 3 седмици, откакто Google произволно ми изпрати $ 249 999 и все още не съм получил отговор на моето запитване за поддръжка. Има ли начин да се свържем с @ Google " - попита той в туита.

Инженер по сигурността в Yuga Labsказа на NPR, че търси дупки в сигурността, също и за Google, в различни програми. Именно чрез тях се изплащат значителни суми на хора, които допринасят за подобряване на сигурността на услугите и приложенията, като съобщават за различни грешки. Къри обаче твърди, че такава голяма сума със сигурност не се дължи на него.

Къри се чудеше колко често някой случайно получава подобни суми пари от Google.

Google първоначално не иска възстановяване на сумата

Парите са налични в сметката на Къри, но той няма намерение да ги харчи. Той ги държи там, в случай че Google се опита да ги върне по някакъв начин. Човекът каза, че ако Google отнеме твърде много време, за да се свърже с него по въпроса, може да се наложи да прехвърли парите в друга сметка. Той няма намерение да плаща данъци върху имущество, което не му принадлежи.

"Нашият екип наскоро плати на грешната страна поради човешка грешка. Оценяваме, че съответният партньор ни информира бързо. Работим, за да поправим това"- каза говорител на Google в изявление до NDP.

Трудно е да се каже каква е "работата" по приемането на възстановяване. Не е ли достатъчно да въведете номера на сметката?

Два дни след съобщението, направено пред NPR, Google все още не е получил парите си от Curry.

Популярна тема