PKP модернизира вагоните. Железопътната линия ще се ускори и ще получи Wi-Fi

Съдържание:

PKP модернизира вагоните. Железопътната линия ще се ускори и ще получи Wi-Fi
PKP модернизира вагоните. Железопътната линия ще се ускори и ще получи Wi-Fi
Anonim
pkp междуградска pesa модернизация t
pkp междуградска pesa модернизация t

Страхотни новини.

Независимо какво мислите за полските железници, фактите са, че те бяха доста модернизирани през последните години. Разбира се, билетите за най-модерните влакове Pendolino са много скъпи и няма много връзки с тях, но положителните промени засегнаха и по-достъпните опции. За съжаление, пътниците, които желаят да използват добре работеща безжична мрежа по време на пътуване, няма да я намерят извън депата Pendolino. Очаква се това да се промени скоро.

PKP Intercity ще модернизира повече вагони

По време на международния железопътен панаир InnoTrans в Берлин, PKP Intercity сключи важен договор с PESA Bydgoszcz Това е ремонт на пети ниво на поддръжка (P5) общо 59 вагона серия 152A и 154A Стойност на договора за 376 милиона PLNе да допринесе за повишаване на комфорта при пътуване. Капка в морето от нужди? Може би, но нещо се случва.

След ремонт и модернизация вагоните ще могат да се движат със скорости до 200 км / чВъпросът е: колко железопътни участъка има в Полша, които позволяват наистина пътуват с такава скорост. Модернизираните вагони ще предлагат Wi-Fi, по-добра климатична система и индивидуално осветление. Сред новостите ще има и нова система за динамична информация на светлинни табла.

pkp междуградска песа модернизация
pkp междуградска песа модернизация

„Прилагаме нашата стратегия за подвижен състав много ефективно. От разходите от 7 милиарда PLN, планирани за 2017-2023 г., ние вече сме договорили над 6,4 милиарда PLN. 99% от тях са договори с Полша производители, за които сме много доволни. През 2030 г. искаме да достигнем нивото от 88 милиона пътници годишно, което ще бъде подпомогнато от инвестиции като тази, реализирана в сътрудничество с компанията от Бидгошч. Ремонтираните превозни средства ще обслужват пътници навсякъде Полша " - обяснява Марек Храниек, президент на Управителния съвет на PKP Intercity.

Договорът трябва да бъде изпълнен до 2026 г. и първите вагони ще се качат на релсите след предполагаемо 250 дни след предаването им на PESA.

Досега PESA е модернизирала 110 вагона тип 111A-20 и съгласно предишните ангажименти ще модернизира още 15 до края на 2023 г.

„Много сме доволни, че PESA Bydgoszcz може да разшири сътрудничеството си с PKP Intercity чрез изпълнение на друг договор. Това показва доверието, което ни гласува националният превозвач. Благодарение на това можем да дадем своя собствен принос за връщането на полските железници в правилния коловоз " - казва Кшищоф Здзиарски, президент на Управителния съвет на PESA Bydgoszcz.

Популярна тема