Китайците подготвят мисия Tianwen 4. Върху какво ще се фокусира?

Съдържание:

Китайците подготвят мисия Tianwen 4. Върху какво ще се фокусира?
Китайците подготвят мисия Tianwen 4. Върху какво ще се фокусира?
Anonim
Tianwen 4
Tianwen 4

Полет към още планети.

Китайците разкриха още една своя амбициозна мисия. Този път идеята за Средното царство беше насочена към Юпитер и Уран. Wang Qiong от Китайския център за изследване на Луната и космическо инженерство казва, че китайците ще могат да изпратят своите структури на тези планети до 2030 г.

Но какви точно ще бъдат тези мисии?

Tianwen 4 - полет към Юпитер и Уран

Мисията, означена като Tianwen 4, ще бъде космическа експедиция, в която китайците ще искат да изпратят по-голяма сонда към Юпитер и по-малък космически кораб, който ще лети покрай Уран. Всичко ще бъде изпратено в космоса чрез ракетата Long March 5.

Основният китайски космически кораб като част от Tianwen 4 ще бъде посветен на изследването на Юпитер, както и на орбитата на един от неговите спътници - Калисто. Китайците се хвалят, че тяхната мисия може да започне по-задълбочено изследване на най-отдалечените Галилееви луни.

По-малкият космически кораб, който Уанг смята, че ще тежи няколкостотин килограма, ще се фокусира върху дългото пътуване към Уран. Според презентацията космическият кораб може също така да изследва избрани астероиди, летящи към планетата. Предполага се, че китайците все още внимателно обмислят отделните научни цели на тази мисия.

Tianwen 4 е следващата голяма стъпка на китайците към изследването и изследването на самото пространство. Преди „четворката“да излети завинаги, ще се занимаваме с Tianwen 2и Tianwen 3 мисии преди нея."Two" ще се фокусира върху малък астероид близо до Земята, а "Three" ще бъде двойна мисия за донасяне на проби за изследване директно от Марс.

Е, няма какво друго да направите, освен да стискате палци за китайците. Техните космически амбиции са наистина големи.

Популярна тема