Динамичен остров на всеки смартфон с Android. Вече има приложение за това

Съдържание:

Динамичен остров на всеки смартфон с Android. Вече има приложение за това
Динамичен остров на всеки смартфон с Android. Вече има приложение за това
Anonim
Динамичен остров
Динамичен остров

Мина бързо.

Какво не би било добре да се каже за най-медийната новост на новия iPhone 14 Pro, т.е. Dynamic Island, това е почти изцяло системна функция. От гледна точка на хардуера тук има малко иновации, да не кажа, че изобщо няма. Предната камера, разположена на централно разположен остров, е често използвано решение от няколко години. Така че беше предсказуемо, че след конференцията на Apple идеята за добавяне на „динамични“функционалности към нея ще бъде копирана на устройства с Android с експресни темпове и това се случи.

Приложението dynamicSpot е добавено към Play Store, което прави почти точно същото като Dynamic Island, но можете да го имате, без да харчите 6500 PLN за iPhone ' a 14 ProBa, дори без да харчите символична злота, защото приложението е безплатно и може да се инсталира на повечето смартфони със системата на Google. Вече можем да кажем, че dynamicSpot е много популярно сред потребителите – само за два дни от премиерата си заглавието е изтеглено над 100 000 пъти.

Остров
Остров

Обещаващо, но без магия на Apple

В допълнение към визуалния ефект, т.е. показване на характерен черен таблет в горната част на екрана, приложението, подобно на оригиналния си аналог, ви позволява да контролирате възпроизвеждането на песни, показване на известия, статус на батерията и също директно превключване към програми, работещи във фонов режим. Решението ще бъде идеално за смартфони с централно разположен остров на камерата. Тогава ефектът е наистина подобен на този, който предлага iPhone 14 Pro.

Реших да проверя лично как работи dynamicSpot и инсталирах приложението на моя личен смартфон - Oppo Reno 6. За съжаление е модел с камера в горния ляв ъгъл, а островът dynamicSpot не може да се мести. Следователно крайният ефект беше слаб. Още повече, че тук нямаме ефективни анимации, които са важен фактор за удоволствието от използването на този инструмент, а освен това успях да го закача за няколко минути. Все пак си струва да припомним, че приложението все още е в бета фаза и вероятно скоро ще получи актуализации, които ще подобрят работата му и ще добавят нови функции. В допълнение, за феновете на динамичния остров, които не са фенове на екосистемата и устройствата на Apple, има и още една добра новина - Chinese Realmeвече работи по своя собствено решение от този тип.

Популярна тема