Хакер, заподозрян в изтичане на GTA VI, арестуван в Европа

Съдържание:

Хакер, заподозрян в изтичане на GTA VI, арестуван в Европа
Хакер, заподозрян в изтичане на GTA VI, арестуван в Европа
Anonim
gta vi спря
gta vi спря

Мина бързо.

Играта на GTA 6 изтече на 18 септември За да бъдем точни, изтекоха общо 90 филма и бяха изтекли кадри от ранна версия на Grand Theft Auto VI. Съдържанието бързо се оказа вярно и Rockstar Games започнаха да го изтриват от мрежата. Тийнейджър призна за нападението в интервю с журналисти от CNN, чиято достоверност беше трудно да се провери. Стана очевидно обаче, че общността на игрите няма търпение за премиерата на новата част на GTA, защото записи за изтичане на информация, свързана с GTA VI счупиха рекорди за популярност Сега научихме, че хакерът, отговорен за смущението, е трябвало да бъде задържан от британската полиция.

Хакер, заподозрян в хакване на Rockstar Games и изтичане на GTA 6, арестуван

Преди няколко часа полицаи от Лондон информираха за ареста на 17-годишен хакер, заподозрян в проникване в Rockstar Games и кражба на материали, свързани с GTA 6. Арестът беше извършен вечерта на 22 септември 2022 г., в Оксфордшир. Спекулира се, че задържаният е отговорен за скорошното хакване на UberРазследването, довело до задържането, беше подкрепено от Националния отдел за кибер престъпления (NCCU).

ФБР не е публикувало никакви изявления към този момент. Докато 17-годишният младеж от Великобритания остава в ареста, възможни са още арести.

По-рано Rockstar Games потвърдиха, че е извършен хак и че съдържанието, публикувано в мрежата, е истинско. Според слуховете, циркулиращи в мрежата, хакерът е трябвало да влезе във владение на ценния изходен код на GTA 5 и GTA 6 и да поиска откуп в своя случай. Не е известно дали го е получил.

По-рано тази седмица представители на Uber съобщиха, че за кражбата с взлом вероятно е отговорен човек или труп на "свързан с хакерска група, наречена Lapsus $", която е отговорна за най-новото високо профилни атаки, вкл. Microsoft, Samsung и Cisco. Ето малко интересна информация: Кийс (автор на горната публикация в Twitter) твърди, че задържаният тийнейджър "е свързан с групата Lapsus $". Тази група е включвала тийнейджъри хакери в миналото.

Премиера на GTA 6

Дебютът на Grand Theft Auto V се състоя преди почти девет години. Геймърите отдавна чакат пускането на GTA 6, но Rockstar Games не бързат да го пуснат. Причините са, наред с други неща, гигантската популярност и големите продажби на GTA Online. Премиерата на GTA 6 може да не е по-рано от 2024 г., а може би дори през 2025 г. Твърди се, че работата по Grand Theft Auto 6 продължава от 2014 г.

Популярна тема