RCB предупреждава срещу нов руски разказ за Полша в интернет

Съдържание:

RCB предупреждава срещу нов руски разказ за Полша в интернет
RCB предупреждава срещу нов руски разказ за Полша в интернет
Anonim
фалшиви новини русия
фалшиви новини русия

Още руски фалшиви новини.

Руската дезинформация действа в Полша от началото на агресията на страната срещу Украйна на 24 февруари 2022 г. Някои умове, податливи на интернет фалшиви новини, често в съответствие с техния мироглед, лесно им се поддават. Правителственият център за сигурност предупреждава срещу нова вълна от невярна информация, която започва да залива полската мрежа. Този път руснаците искат да обвинят поляците и НАТО във военни действия в Украйна.

Полски и натовски войски в Украйна? Това са фалшиви новини

Започна руска дезинформационна кампания, за да убеди украинците от източната част на страната, че президентът на Украйна, Володимир Зеленски, е предал западната част на страната им на Полша и НАТО. В Украйна, Полша и други страни се разпространяват фалшиви обвинения срещу Полша и НАТО за участие във въоръжени действия на територията на разкъсвана от война държава. Това е просто опит да се оправдаят неуспехите на руската армия срещу украинската офанзива

Фалшивият разказ на руснаците сега се основава на поне четири фалшиви новини:

1. Полските наемници са значителна сила, която се бие на страната на Украйна. Те превзеха Донбас.

2. Броят на чуждестранните наемници от Полша в редиците на Въоръжените сили на Украйна близо до Святохирск надвишава броя на украинските граждани

3. Наемници от Съединените щати, Полша, Франция, Германия, Холандия и други страни се бият в редиците на въоръжените сили на Украйна близо до Херсон.

4. Чужди наемници, включително поляци, са отговорни за успешната украинска офанзива; Без тях Киев не би могъл да постигне нищо.

За съжаление, аз самият бях свидетел как горните глупости се разпространяват в Twitter от различни "полезни идиоти", симпатизанти на Кремъл, а вероятно и от руски ботове и тролски акаунти.

Русия дезинформира поляците по много начини. Това плаши гражданите на нашата страна, че ще замръзнат през зимата, че политиците ще предизвикат хвърляне на ядрена бомба върху Полша, че Полша ще остане без гориво. Не се плашете от този вид фалшиви новини.

RCB обжалва: проверете информацията и не позволявайте да бъдете манипулирани. Молим ви да направите същото.

Популярна тема