Актуализацията на Windows 11 22H2 (KB5016695) разваля производителността. Яростни играчи

Съдържание:

Актуализацията на Windows 11 22H2 (KB5016695) разваля производителността. Яростни играчи
Актуализацията на Windows 11 22H2 (KB5016695) разваля производителността. Яростни играчи
Anonim
windows 11 22h2 грешки
windows 11 22h2 грешки

Вижте как да го поправите.

На 20 септември Microsoft пусна своята дългоочаквана актуализация Windows 11 22H2(KB5016695), който преди също познавахме под неофициалното име Sun Valley 2. Голяма актуализация на функцията носи много новини, които описа за вас AniaЗа съжаление, както може би се досещате, новият набор от корекции също е проблем и не е толкова малък. Определен процент от потребителите на графични карти NVIDIA GeForce съобщават, че Windows 11 22H2 е донесъл огромен спад в плавността на анимацията, показвана в игрите.

Windows 11 22H2 и честотата на кадрите пада

Оплакванията относно най-новата актуализация на Windows 11 идват главно от Reddit, където е обичайно интернет потребителите да споделят своите впечатления, свързани с последващи системни корекции. В случая с 22H2 ситуацията е трагична. Потребителите на Windows 11, които вече са инсталирали кръпката 22H2, пусната на вълни, казват, че в резултат на някаква грешка потреблението на процесора в игрите е спаднало от 80 процента на само 5 процента, което разбира се се отразява на плавността на показаното изображение.

Прочетете също: Редовно чувам за грешки в Windows. Сериозно? Работи за мен

"Изпитвам лудо заекване в игрите. Потреблението на процесора в игрите е спаднало значително, в някои случаи от 80 до 5 процента. Току-що деинсталирах актуализацията и всичко се върна към нормалното." един от ранените.

"Току-що актуализирах (системата) до (версия) 22H2 и всичките ми игри се справят с изключително нестабилни FPS (кадри в секунда - изд.). Имам добър хардуер за игри и никога преди не съм имал проблеми (Ryzen 3600, GTX 1070 Ti, 16 GB RAM). Игрите станаха невъзможни за игра " - друг интернет потребител се оплаква.

Има още много коментари като горните. Случаят вече се разследва от NVIDIA, която потвърди информираността за дефектите. Позицията на Microsoft по този въпрос все още не е оповестена. Не знаем дали гигантът от Редмънд е виновен или проблемът е причинен от драйвери за графични карти NVIDIAАко вече сте инсталирали Windows 11 22H2 и производителността в игрите е спаднала значително, единственото разумно решение в момента е да деинсталирате дефектната актуализация.

Ако сте геймър, моля, отложете актуализирането на Windows 11, докато грешката не бъде разрешена.

Как да деинсталирам актуализация на Windows 11?

Най-лесният начин е да използвате Windows PowerShell. За тази цел:

1. Щракнете с десния бутон върху менюто "Старт".

2. Изберете Windows PowerShell (администратор)

3. Въведете:

Windows 11: wusa / деинсталиране / kb: KB5016695

И сега.

Като алтернатива можете да деинсталирате актуализацията по класическия начин:

1. Щракнете с десния бутон върху менюто "Старт" и изберете "Настройки".

2. Изберете „Актуализация и защита“, след това „Актуализация на Windows“.

3. Кликнете върху „Преглед на хронологията на актуализациите“и след това върху „Деинсталиране на актуализации“.

4. Изберете KB5016695 от списъка и щракнете върху бутона "Деинсталиране".

Популярна тема